perjantai 27. joulukuuta 2019

Lohipiirakka

Eilen tuli jatko jalostettua nuo kalatuotteet. Eiliselle päivälle laitoin ohjeen savulohi-perunalaatikosta. Ja tälle päivälle jäi ohje Lohipiirakasta.

Tein jouluksi sellasta lohimoussea. Siihen käytettiin graavilohta ja kylmäsavustettua lohta.






Lohimousse
 
12 annosta

1rs (180 g) maustamatonta tuorejuustoa
 1prk(120 g) smetanaa
 1(50 g) pienipunasipuli
 150g kylmäsavulohta viipaleina
 150g graavilohta viipaleina
 1tl sitruunankuorta raastettuna
 1-2rkl sitruunanmehua
 1dl tilliä hienonnettuna
 n. 1/4tl mustapippuria
 ripaussuolaa

 Vaahdota tuorejuustoa ja smetanaa hetki kulhossa sähkövatkaimella. Hienonna kuorittu punasipuli. Kuutioi kylmäsavu- ja graavilohi. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita lohimoussen ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa. 

 

Piirakkapohja
 
4 dl vehnäjauhoja
150 g voita
½ dl vettä

Nypi vehnäjauhot sekaisin voin kanssa. Lisää lopuksi vesi.
Painele piirakkavuuan pohjalle. Piirakkapohja on suositeltavaa esipaistaa 200 asteessa n. 10 minuuttia. 
Tämä varmistaa pohjan kypsymisen ja tekee pohjasta rapeamman.
Esipaiston jälkeen lisäsin tuon moussen, johon olin lisännyt yhden kananmunan.
Paistoin noin 35-40 min.




Oli muuten älyttömän hyvää tuo piirakka. Sitä maistoin jo ennen kun pakastin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Tontun matkassa 2022, 5. pvä

 Joulukuussa Suomen kaupoissa / kaupungeissa / kylissä.... on erilaisia joulun avajaisia.  Meilläkin täällä kunnassa kaupat valmistautuvat j...