torstai 26. joulukuuta 2019

Savulohi-perunalaatikko

Tänäänhän se oli jo sitten pakko jatko jalostaa, tuo aattona savustettu lohi. Näin tuossa ennen joulua Strömsö ohjelman, jossa kokki Anders Samuelsson teki lohilaatikon.
Se jäi mieleen.....ja päätin tehdä sen niinkuin muistin....Teitä varten ihan alkuperäisen ohjeen kävin kopsaamassa.... Mä melkein muistin...kermaa en käyttänyt enkä sipulia.

Andersin lohilaatikko
Ainekset, 4 annosta:
    700 g perunoita
    1 keltasipuli
    1 ruukku tilliä
    4 kananmunaa
    3 dl maitoa
    1 dl kermaa
    1 tl suolaa
    1 maustemitallinen karkeaksi jauhettua valkopippuria
    250–300 g savustettua tai graavattua lohta
    2 dl juustoraastetta (käytä joululta yli jääneet juustonkannikat)
    50 g voita

Tee näin:
    Keitä perunat kevyesti suolatussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja anna jäähtyä.
    Silppua keltasipuli hienoksi. Silppua tilli karkeaksi.
    Vatkaa kananmunat, maito, kerma, suola ja valkopippuri.
    Kuori perunat ja leikkaa ne 0,5 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
    Voitele uunivuoka voilla. Lado vuokaan perunaviipaleet, lohi, keltasipuli- ja tillisilppu ja juustoraaste.
    Kaada päälle munamaito ja laita pinnalle nokare voita.
    Paista laatikkoa 160-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
    Ota laatikko uunista ja anna jäähtyä hieman.
     ************
     ************
 

Itselläni oli savulohta, määrää en tiedä. Keitettyjä perunoita, määrää en tiedä. Tilliä puntti, kananmunia ja maitoa, pippuria, mustaleima juustoa, voita. Vain tuon sipulin jätin pois.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...