lauantai 23. tammikuuta 2021

Talviaskarteluita lapsille

 Minä vielä pohdin oman viikon juttuja. Kokeilin  sellaista helppoa jääkarhun pesä askartalua. Sekin oli ihan kivan näköinen.


Tähän askarteluun tarvitaan vain;

-valkoinen kertakäyttö lautanen, puolikas

-ruskea liitu

-pumpulia

-nalle värityskuva (netissä oli yläkuvan nalle), saksen ja liimaa



Leikkasin kertakäyttölautasen puoliksi ja lautasen sisäosan värjäsin ruskealla liidulla. Leikkasin nukkuvan nallen kuvan ja liimasin sen lautasen ruskeaan osaan. Lautasen reunoille tulee pumpulilumi.

Tällä viikolla lapsilla oli sokerimaalausta. Siitä syntyy kivaa jälkeä. Lapset maalasivat revontulia. Työkaverini oli tämän suunnitellut lapsille.


 Sokerimaalaus

 Tarvitaan;
    vesiväripaperia
    maalarinteippi ja alusta
    siveltimiä ja vesivärejä
    sokeria, vettä ja keittomahdollisuus

Ennen maalausta valmista sokerivesi. Yhdistä 1 osa vettä 2 osaan sokeria ( 1 dl vettä ja 2 dl ).  Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa niin, että sokeri liukenee veden joukkoon. Älä keitä, ole varovainen sillä, sokerivesi kiehahtaa nopeasti yli! Anna liuoksen jäähtyä ennen käyttöä.
Valmistelut; Paperina meillä oli vesiväripaperia,  se kannattaa teipata alustaan maalarinteipillä. Näin paperit pysyvät paikallaan maalauksen aikana eivätkä kipristy. Ota sitten esille siveltimet, vesikuppo ja vesivärit.
Sitten; Maalaa pensselillä ensin sokerivettä koko paperille. Älä anna kuivaa! Töpöttele puhtailla siveltimillä päälle tippoja, viivoja tai kuvioita vesivärillä. Katso, mitä tapahtuu!
Anna kuivua rauhassa. Kipristymisen estämiseksi  poista maalarinteipit vasta työn kuivuttua kokonaan.


 Kivaa homaa tuo sokerimaalaus.

Edellisellä viikolla lapset tekivät lumiukkoja. Tiimini toinen työntekijä oli suunnitellut tälläisen lumiukon.

Lapsille oli valmiiksi piirretty lumiukon pallot. Muuten saivat papereita eteen mistä itse leikkasivat luutaa, hattua, porkkanaa. Tussilla tehtiin silmät suu ja osa teki nappeja. Näistäkin tuli tosi kivoja.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Yllätys postilaatikossa

Olin ihan onnesta soikeana, kun eilen postilaatikosta paljastui oikein postikortti "suma". Sain peräti  6 korttia. Siis ei tuohon ...