tiistai 26. tammikuuta 2021

Kalaruusuke letulle

 Tässä vielä yksi herkku viime lauantain putous pöydästä 😊 Tein kylmäsavukalasta ruusukkeet letun päälle.


Letut

2 kananmunaa

4 dl maitoa

1 dl vehnäjauhoja

½ dl ruisjauhoja

1 tl suolaa ja sokeria

2 rkl öljyä

Paistamiseen voita tai margariinia

Riko kananmunien rakenneet kulhossa ja lisää maito, jauhot mausteet ja öljy, sekoita tasaiseksi.Anna taikinan turvota puolisen tuntia ennen paistamista. Paista pieniä lettuja.


Kalaruusuke

22 kpl

250 g nahatonta, ruodotonta kalaa, itselläni oli kylmäsavulohta

100 g voit tai maustamatonta tuorejuustoa (minulla oli tuorejuustoa)

2 keitettyä kananmunaa

2 rkl sitruuna mehua

mustapippuria myllystä

½ dl tilliä

Laita kala monitoimikoneen kulhoon ja hienonna. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi ta tuorejuusto sekä kananmunat. Käytä konetta kunnes seos on tasaista.

Mausta sitruunamehulla ja pippurilla. Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.

Laita massa pursottimeen. Pursota leivinpaperin päälle ruusukkeita ja laita vähääksi aikaa jääkaappiin.

Kokoa lettu. 

Ensin lettu, päälle ruusuke ja sitten toinen lettu, ruusuke, pieni kalan pala päälle  ja jos tilliä jäi laita oksa vielä koristeeksi.

Vinkkinä; ruusukkeen voit laittaa pienelle leivänpalalle ja koristella tillillä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Hunajamarinadi

 Eilen tein ja tänään eväänä töissä on riisi-kana/broilerivuoka. Syy miksi kokeilin tuota hunajamarinadia on se että minulla oli pakkasessa ...