sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Aura-perunavuoka

 Tämän kuukauden keittokirjaksi tuli Laktoosittomia Herkkuja, kustannusosakeyhtiö Tammi,1992, reseptit on tähän kirjaan kerännyt; Aila Paganus ja Marjatta Palva-Alhola.

Kirja tosiaan kertoo,että joka kuudes suomalainen aikuinen potee vatsavaivoja, jotka johtuvat maitosokerin eli laktoosien imeytymishäiriöstä.


Tänään tein tästä kirjasta Aura-perunavuokaa. En tällä tavalla ollutkaan tehnyt laatikkoa aikaisemmin.


Aura-perunavuoka

1 l perunaa

1 sipuli

100g aura-juustoa

suolaa

rakuunaa (ohjeessa oli kynteliä, mutta minulla ei sitä löytynyt)

mustapippuria 

½ l kasvislientä

1 muna

Silppua sipuli. Pane voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita/suikaleita, sipulisilppua, aura-juustomuruja ja mausteita. Vatkaa muna kasvisliemen joukkoon ja kaada vuokaan. Kypsennä 200 asteen lämmössä noin 45 min.

Muunnos; Voit jättää munan pois. Kypsennä ruokaa noin 1 tunti. 






Nuo perunat olivat ihanan maukkaita. Johtuneen siitä, että saivat muhia tuossa kasvisliemessä. Nam, nam.....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...