torstai 25. maaliskuuta 2021

Yrttinen leipä

 Pidän sämpylöiden ja leipien leipomisesta. Piti kokeilla vähän erilaisempaa leipää.  Tästä yrttileivästä ei ihan kunnon ohjetta tule, kun en mitään mittoja ylös laittanut. Omasta päästä tein taikinan...


Tuota taikinaa tuli sen verran paljon että tein leivän ja pari patonkia.

Tein ensin ihan normi vehnätaikinan....

5dl vettä

suolaa

siirappia

vehnäjauhoja

1 pss kuivahiivaa

oliiviöljyä

Täytteeseen laitoin;

yrttistä öljykastiketta

juustoraastetta


 Sekoitin leipätaikinan ja annoin 30 min kohota. Sitten tein yläkuvan lailla levyn. Leikkasin puolet taikinasta alakuvassa olevasti ruuduksi.


Voitelin ruudukot yrttikastikkeella. Keskelle ruudukkoa tuli juustoraastetta. Ja sitten rullasin neliöt rullalle. Olin voidellut piirakkavuoan ja laitoin rullat reunasta alkaen vierekkäin.


Lopuksi siitä tuli alakuvan näköinen leipä. Voitelin kananmunalla. Unninn  200 asteeseen n. 15-20min tai kunnes on kypsä ja kauniin värinen.
Toisesta puolesta tein patonkeja. Tein ne samanlailla. ensin pohja, sitten yrttinen öljykastike päälle ja sen jälkeen juustoraastetta. Rullalle ja patonki pellille. Ja voitelu kananmunalla.


Tässä ne valmiit patongit on.....ja tuli kyllä hyvän makuista...


2 kommenttia:

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...