torstai 4. maaliskuuta 2021

Pizzamuffinit

Sunnuntaina  oli helmikuun viimeinen päivä, ja ettei nyt ihan heti mennyt mönkään minun kuukauden keittokirja haaste, niin piti viimeisenä päivänä tehdä uudesta keittokirjasta kokeilu. Kirjanhan olin jo noukkinut hyllystä heti helmikuun alusta, mutta miten nyt tämä aika taas on ollut.......erinlaista kokeilua täynnä!

Siis tämä, tämän vuoden haaste kuuluu näin; Joka kuukausi otan yhden keittokirjan hyllystäni ja esittelen teille siitä  ainakin yhden ohjeen, sekä kerron muutenkin jotain kirjasta! Kirjoja kyllä riittää muutamaksi vuodeksi....sillä keittokirjoja on hyllykössä n. 450 kpl....en oikeasti tiedä enään kun aina tulee uusia kirjoja ostettua/saatua. Täytyy tehdä joskus ihan kunnon laskelmat niistä.

No, mutta ensin kirjaan.

Tämä kirja oli lokerikosta nro 19, ja siellä kirja nro 4. Kirjan nimi on Makeat ja suolaiset muffinit. Kustannusyhtiö Otava ja kirjan on suomentanut Mira Rahikainen. Alkuteos on saksankielinen Muffins.

 



Niinkuin näkyy, kirjasta löytyy; Näin onnistut, vaihe vaiheelta, makeat muffineja, muffineja juhliin, lasten suosikkeja, suolaisia muffineja.....


Kirjasta valitsin sivulta 122 Pizzamuffinit,. Tästä reseptista sanotaan; Nautinto kuin Italiassa konsanaan: nämä hieman erilaiset "minipizzat" ovat parhaimmillaan aivan uunituoreina. 


 Täytyy nyt kumminkin sanoa etten ihan noudattanut ohjetta....KOSKA tuli ihan oikosulku toteuttaessani ohjetta....Mutta kirjoitan siis alkuperäisen ohjeen teille....alas voin kertoa missä mulla meni hakoteille 😂😂😂😂

Pizzamuffinit

12 kpl

1 dl kädenlämpöistä maitoa

20 g hiivaa

250 g ( n. 4 dl) vehnäjaohoja

4 rkl pehmeää voita

1 kananmuna

1/4 til suolaa

½ tl pizzamaustetta


Rasvaa muffinipeltiä varten jos et käytä paperivuokia.

Täyte; 

1 pieni sipuli

1 rkl oliiviöljyä

50 g keittokinkkua ( voi laittaa myös salamia)

1 tomaattia

50 g herkkusieniä

50 g gouda-juustoa

Sekoita kulhossa maito ja 1 rkl vettä ja liuota seokseen hiiva. Kaada joukkoon jauhot. Lisää voi, kananmuna, suola ja pizzamauste. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 35 min.

Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Voitele tai laita paperivuokat muffinivuokaan.

Kuori sipuli. Kuumenna öljy paistin pannulla ja luulota sipuli. Ota pannu liedeltä. Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi. Leikkaa tomaatti neljään osaan, poista siemenet ja kuutioi. Puhdista herkkusienet ja leikkaa pieneksi kuutioksi. Raasta juusto hienoksi raasteeksi.

Alusta hiivataikinaan sipuli, kinkku, tomaatti, herkkusienet ja puolet juustoraasteesta. Jaa taikina 12 osaan, muotoile siitä palloja ja pana nemuffinipellin syvennyksiin. Ripoittele päälle loput juustoraasteesta.

Paista muffineja uunin keskitasolla noin 25 min, kunnes ne ovat kullanruskeita. Ota muffinit uunista ja annaniiden jäähtyä 5 min. Nosta muffinit syvennyksestä ja tarjoa ne joko lämpiminä tai kylminä.








Niin, niinkuin kuvista näkyy tein taikinasta levyn ja pohjalle täytteen ja sitten levyrullalle. Siitä rullasta12 palaa.Sähelsin noiden täytteiden kanssa....Herkusieniä en laitttanut kun ei ollut. Mutta hei nämä olivat hyviä...taikina oli ihanan makuista ja täytteet!

Kannattaa kokeilla ohjetta...


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Yllätys postilaatikossa

Olin ihan onnesta soikeana, kun eilen postilaatikosta paljastui oikein postikortti "suma". Sain peräti  6 korttia. Siis ei tuohon ...