maanantai 3. toukokuuta 2021

Patonkia tarjolla

 Vappu pvän aamulla tein perheelle brunssia. Heräsin tapani mukaan aikaisin, joten siinnä kerkesi tekemään patonkiakin. 


Tuli kyllä hyvät patongit. 

Patongit

 
4 annosta


        5 d lvettä
        2 pss kuivahiivaa
        1 tl suolaa
        1 rkl juoksevaa hunajaa
        1/2 dl oliiviöljyä
        11-13 dl hiivaleipävehnäjauhoja tein tällä kertaa ihan vehnäjauhoista


 Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää joukkoon suola ja hunaja. Alusta taikinaan jauhot vähitellen ja lisää öljy loppuvaiheessa. Anna patonkitaikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
Jaa taikina neljään osaan ja leivo osista pellin pituisia tankoja. Nosta patongit pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa terävällä veitsellä patonkeihin vinot viillot. Kohota hyvin. Itsellä patongit kohosi n.40 min
Voitele patongit kylmällä vedellä. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä patongit peittämättä.





Näistä patongeista tuli ihanan rapean kuorisia ja kuhkeita, sekä maukkaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...