perjantai 14. toukokuuta 2021

Tänä aamuna........

 Keskiviikon jälkeen on pitänyt itseään vähän ladata. Kävin lääkärillä ja aina kun siellä käy, niin näyttää saavan aina lisää diagnooseja. 

Tämä vuosi on ollut kyllä kaikin puolin raskasta, kun on saannut muutamat diagnoosit ja niitten kanssa on vaan opittava elämään......

 Onneksi ei sentään koronaa ole ollut. Siihen nyt saan kesäkuun alussa jo toisen rokotteen. Sain aikaisemmin kuin ikäiseni, siksi että olen riskiryhmäläinen. 

Mutta sitten, itse asiaan......tähän aamuun.

Tänä aamuna sain nautia rauhallisesti aamiaiseni. Vapaapäivä!!!

Haluaisin aina aloittaa aamuni rauhallisesti ja isolla aamiaisella...Mutta työaamuna se on aina välillä mahdottomuus! Varsinkin niinä aamuvuoropäivinä kun kello herättää 4.00!

Nämä hetket, kun saa rauhassa aloittaa päivänsä ja tankata kunnolla ovat ihania ja energiaa antavia! 

Kuinkas moni teistä nauttii ison aamiaisen aamulla? Vai kuulutko niihin jotka, eivät aamusin pysty syömään mitään?!

Tämän päivän aamupalaan kuului; kaurapuuroa vadelmilla, rasvatonta maitoa, teetä, tomaattia, pari paistettua kananmunaa, 3 cracottea ( nää on vaan niin hyviä, ettei yhtä voi syödä!! 😂😂 ) niiden päälä metukkaa ja kurkkua. Banaani ei näy kuvassa...mutta täytyyhän sellainenkin syödä.👍👍

Tuolla aamupalalla sitä jaksoikin hyvin...



Niinkuin kirjoittelin jo, hyvästä aamuaisesta saa energiaan. Ja sanotaan, että aamiainen on päivän tärkein ateria. 


Tässä 5 asiaa mitä hyötyä siitä aamupalan syömisestä on.


1. Energiavarastot täyttyvät

 
Elimistö on yön ajan lepotilassa. Käynnistyäkseen heti aamusta elimistö tarvitsee ravintoa. Aamupala lopettaa yöpaaston ja täyttää energiavarastot, jolloin päivä lähtee hyvin käyntiin. Tärkeintä on syödä edes jotain. Jos ruoka ei maistu heti heräämisen jälkeen voi aamupalan syödä vaikka puolen tunnin tai tunnin kuluttua työpaikalla.


2. Painonhallinta helpottuu

 
Painonhallinnan kannalta aamiainen on erittäin tärkeä, sillä se antaa elimistölle energiaa heti aamusta, jolloin riski naposteluun myöhemmin päivällä vähenee. Painonhallinta on myös helpompaa, kun elimistö saa energiaa tasaisesti ja verensokeri ei heilahtele liikaa. Yhteinen nimittäjä ihmisille, jotka pysyvät laihdutuksen jälkeen normaalipainossa, on aamiaisen syöminen seitsemän kertaa viikossa ja liikkuminen tunnin päivässä.

3. Aivot saavat energiaa

Aivot tarvitsevat toimiakseen energiaa. Ilman riittävää ravintoa ajattelu, oppiminen ja töissä suoriutuminen voi olla vaikeampaa. Hyvä aamupala antaa energiaa myös aivoille, jolloin ne ovat heti aamusta täysillä mukana päivän haasteissa.


4. Ravintoaineiden saanti varmistuu

 
Terveellinen aamupala antaa hyvän perustan päivittäiselle ravintoaineiden saannille. Täysjyväviljaa, marjoja, hedelmiä tai vihanneksia sekä jotain proteiinipitoista kuten maitotuotteita, kananmunaa tai leikkeleitä sisältävä aamupala antaa jo monipuolisesti ravintoaineita. Etenkin jos on vaarana, että lounas jää väliin tai siirtyy iltapäivän puolelle, aamiaisen merkitys korostuu entisestään.


5. Päivän syömiset rytmittyvät

 
Aamupalan syöminen rytmittää hyvin myös loppupäivän syömistä. Kun syö kunnollisen aamupalan, on helpompi syödä kevyemmin illalla. Iso osa päivän energiantarpeesta pitäisi täyttyä aamupalalla ja lounaalla, sillä energiaa tarvitaan nimenomaan päivän aikana. Annoskoot kannattaa kuitenkin pitää kohtuullisina.

2 kommenttia:

  1. Hitaat aamut ovat ihania.
    Herkkunen aamiainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on...hitaasti hyvää tulee. Ja siinnä saa energia tason korkeelle! Kiitos!

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Pienelle pupu kainaloon

Tein omaan baby shower lahjaani virkaten pupun. Ihan ensimmäinen kerta, kun virkkasin tuollaisen. Se oli kyllä kiva ja helppo tehdä. Minun y...