lauantai 4. syyskuuta 2021

Suklaakakku

 Tänään on ollut oikein super ihana päivä / ilta, kun perhe kokoontui pitkästä aikaan yhteen. Tästä päivästä huomenna enemmän. Tein eilen meille vähän kahvin kanssa kakkua. Se maistui kaikille tosi hyvin. Kakku oli helppo ja nopea tehdä.

Suklaakakku

 (10-12 annosta)

Pohja:
4,5 dl     vehnäjauhoja
4,5 dl     sokeria
2 dl     Cacao -kaakaojauhetta
2 tl     vaniljasokeria
2 tl     leivinjauhetta
1 ½ tl     soodaa
1 tl     suolaa
2 dl     maitoa
1 dl     ruokaöljyä
2 dl     vahvaa kahvia
2     kananmunaa

Täyte/kuorrute:
2 dl     kuohukermaa
300 g     Fazerin Sininen -maitosuklaata
400 g     maustamatonta tuorejuustoa
1 dl     tomusokeria

Koristeluun:
100 g     Fazerin Sininen -maitosuklaata
     Cacao -kaakaojauhetta
Tee näin

Vuoraa irtopohjavuoka (ø 24-26 cm) leivinpaperilla ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Lisää joukkoon maito, öljy, kahvi sekä kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa 40-50 minuuttia. Jäähdytä hyvin. Valmista täyte. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää tuorejuustoon joukkoon sula suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen (tai kolmeen) osaan ja levitä puolet suklaatäytteestä kakun väliin ja loput kakun pinnalle. Koristele kakun pinta kaakaojauheella sekä rouhitulla suklaalla.


Itse laitoin koristeeksi appelsiininmakuista suklaalastuja.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...