maanantai 20. syyskuuta 2021

Uunilihapiirakat

 Monesti olen lukenut miten ihania ovat nämä uunissa paistetut lihapiirakat. Nyt oli pakko kokeilla. Uppopaistetut ovat todella herkullisia....ja siksi vähän epäilin tätä versiota. 

Joten pakkohan se olli kokeilla......


Uunilihapiirakat
18-20 kpl

 
    5 dl täysmaitoa
    vajaa 0,5 dl sokeria
    1 tl suolaa
    2 pss kuivahiivaa
    13 dl vehnäjauhoja
    100 g voisulaa


Täyte
    500 g jauhelihaa
    2 sipulia
    2-3 dl kypsää puuroriisiä
    (keitettyä kananmunaa hakkeena täytteen joukkoon mikäli haluaa)
    suolaa
    mustapippuria
    jauhelihamaustetta
    paprikajauhetta


Lisäksi
    1 kananmuna reunojen sulkemiseen


    Paistamisen jälkeen noin 150 g voisulaa lihisten voiteluun

Keitä riisi kypsäksi.  Tee sitten taikina: Lämmitä maito 42 asteiseksi ja lisää joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Anna tekeytyä viitisen minuuttia. Lisää vähitellen vehnäjauhoja. Alustamisen loppuvaiheessa lisää voisula joukkoon. Laita taikina kohoamaan vesihauteeseen.

Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon pilkottu sipuli, pyörittele hetki pannulla. Mausta jauheliha. Lisää kypsä riisi joukkoon ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Jaa osat vielä viiteen osaan (yhteensä 18-20 taikinapalloa).

Kauli taikinapallot soikeiksi noin 0.5 cm paksuiksi läkkäröiksi. Lisää toiselle puolelle reipas ruokalusikallinen täytettä, sen jälkeen voitele kananmunalla reuna ja nosta toinen taikinapuoli täytteen päälle. Painele kiinni. Tee näin joka palalla. 

Kypsennä uunin keskitasolla 220 asteessa noin 20 minuuttia. Voitele kypsät lihapiirakat voisulalla ja anna niiden levätä hetki, että pehmenevät. Tarjoile esim lenkkipalan, sinapin, ketsupin ja kurkkusalaatin kanssa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...