tiistai 22. maaliskuuta 2022

Rahka-persikkakakku

 Eipä ole pitkään, pitkään aikaan tullut tehtyä rahkaista kakkua. Joten nyt sitä sitten tein ja uudella ohjeella vieläpä. 


Rahka-persikkakakku

aika; 35 min

uunissa; n.50 min

12 annosta


POHJA

100 g voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

TÄYTE

1 prk (500 g) maitorahkaa

2 dl kuohukermaa

2 rkl perunajauhoja

2 kananmunaa

1 ½ dl sokeria

¼ dl sitruunamehua

1 tl vaniljasokeria

PÄÄLLE

 1 prk persikkaa

Aloita valmistamalla kakun pohja. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos.

Pohjusta leivinpaperilla Ø 24 cm:n irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään. Kaada täyte vuokaan.

Valuta persikat. leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi tai viuhkaksi. Lado ne täytteen päälle ympyrän muotoon. 

Paista kakkua 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.

Anna jäähtyä kylmäksi ja irrota vasta sitten vuoasta.

Huom! 

Kakkua ei suositella pakastettavaksi, koska täyte voi löystyä.






Oli ihan hyvää syömistä....niin herkullista herkuteltavaa!

1 kommentti:

  1. Rahka ja persikka niin kuuluvat kevääseen ja etenkin tuovat tuulahduksen tulevasta pääsiäisestä.
    Itsekin tässä juuri pohdiskelen, että mitä kivaa herkkua keksisin persikasta. :)

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Tontun matkassa 2022, 5. pvä

 Joulukuussa Suomen kaupoissa / kaupungeissa / kylissä.... on erilaisia joulun avajaisia.  Meilläkin täällä kunnassa kaupat valmistautuvat j...