Tein eilen näpsäköihin feta-pinaattipiirakan. Olen muutaman kerran saanut kyläillessä kyseistä piirakkaa ja nyt ajattelin tehdä kotona sitä kun se on ollut aina niin hyvää. Toivotaan että tämä maistuu vieraille.
Feta-pinaattipiirakka
Pohja;
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl turkkilaista jogurttia
Täyte
150 g pinaattia (hienonnettu, pakaste)å
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 tl basilikaa (kuivattu)
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria (rouhittu)
200 g fetajuustoa tai salaattijuustokuutioita
50g aura juustoa muruina
100 g juustoraastetta
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirasvuoka (halkaisija noin 28 cm).
Mittaa voi kulhoon. Lisää vehnäjauho ja leivinjauhe. Nypi sekaisin eli hiero voita yhden käden sormilla, kunnes se on sekoittunut tasaisesti jauhoihin. Lisää turkkilainen jogurtti ja sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Laita pinaatti kulhoon. Sulata pinaattia sen verran mikrossa, että saat sen irtonaiseksi.
Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Lisää se pinaatin joukkoon. Lisää myös kananmunat, ruokakerma, basilika, mustapippuri ja suola. Sekoita tasaiseksi.
Valuta fetajuusto ja kuutioi se tarvittaessa. Ripottele feta piirakkataikinan päälle. Kaada päälle pinaattiseos. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista 200 asteessa uunin alaosassa ritilätasolla noin 35 min, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka saanut kauniin ruskeaa väriä.
Vinkki! Piirakkaa on helpompi leikata kauniisti, kun leivot sen pari tuntia ennen tarjoilua (tai edellisenä päivänä).
Lämmitä feta-pinaattipiirakkaa ennen tarjoilua, jos se on jääkaappikylmää.
Jos haluat tehdä koko pellillisen, kaksinkertaista ohje, ja tee piirakka pellille leivinpaperin päälle.
Herkullisia hetkiä sinulle tämän piirakan parissa.
No varmasti maistuu hyvälle!
VastaaPoistaOli hyvää ja vieraille maistui hyvin.
PoistaVarmasti maistui :)
VastaaPoistaMaistui =D
Poista