torstai 9. toukokuuta 2024

Sushi

Eilen tein ekan kerran sushia. Olen aina pitänyt niitä niin iso töisenä etten ole viitsinyt kokeilla. Ja sitten olen ajatellut etteivät ne varmaan ole minun mielen makuisia! Ei pitäisi ajatella, ennenkuin on maistanut!

Töistä tultua aloin ensin työstämää riisiä...Se olikin isotöisin asia tässä sushin tekemisessä. Tehtiin tyttäreni kanssa puoliksi levät, että kumpikin sai oman mielen mukaisia täytteitä.Vaikkakin sitten syötiin kummankin tekemiä.

Ihan huippu hienoja ei nyt ekakertalaisena niistä tullut, mutta itse olin tyytyväinen. Ihan ääneen piti  lausua, että ne minun ennakkoluulot ovat varmaan olleet suurin esto kokeilulle, ja KAIKKI  ne voidaan kumota kun pääsin maistamaan!

No, mutta itse riisiin....

Oikein keitetty sushiriisi pitää olla kosteaa ja muotoiltavaa, mutta ei puuromaista. Sen valmistamissa kannattaa noudattaa ohjeita joita riisiin teittämiseen on. Tämä vaihe kannattaa tehdä hyvin että niistä susheista tulee hyviä.

Sushiriisin keitto

4 dl sushiriisiä 

5 dl vettä

8 rkl riisiviinietikkaa

4 rkl sokeria

1 tl suolaa

Valmista ensin riisiviinietikkaseos kiehauttamalla kattilassa riisiviinietikka, sokeri ja suola.

Huuhtele sushiriisiä kylmällä vedellä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta.

Anna riisin seistä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.

Laita riisiin kylmä keitinvesi, jota on noin 2-3 cm riisin pinnan yläpuolella.

Keitä riisiä hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. Älä sekoittele.

Ota kattila pois levyltä ja anna levätä kannen alla toiset 15 minuuttia.

Kaada riisi laakeaan astiaan ja jäähdytä vetämällä lastalla viiltoja riisimassaan. 

Kääntele riisiviinietikkaseos riisin joukkoon.

Vinkkejä;

Jos et käytä riisiä heti, suojaa se kelmulla, ettei riisi kuivu.

Muista tarjoilla sushi huoneenlämpöisenä. Liian kylmä riisi ei tuo sushin makuja esiin.


Meidän sushin täytteenä löytyi;

-paprikaa

-avokadoa

-kurkkua

-porkkanaa

-kylmäsavulohta

-maustettu tofu

-majonesia

-tonnikalaa

-wasapia

-soijakastiketta

Tämä tofu oli hyvää!!!









Tuossa riisin päällä on tonnikalamajonesi. Sen päälle tuli sitten lohta.











Nämä olivat aivan valloittavan hyviä! Ihan varmasti teen uudelleenkin näitä! 

Tuossa minun dipattavassa soijassa oli vähän laitettu wasapia. Siinnä oli hyvä noita susheja dippailla....



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...