Tein illan iloksi kaksi raparperipiirakkaa. Ja kevään "pakollisen" raparperipiirakat, tuli myös tehtyä. Vielä jäi raparperiä......meinaan tehdä niistä huomenna mehua.....
Tässä nämä kaksi raparperipiirakan ohjetta.
Raparperipiirakka
Pohja:
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
70 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
raparperejä
päälle:
30 g voita
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl sokeria
Aloita sulattamalla n. 100g voita. Voin sulaessa sekoita kananmuna, sokeri ja kaurahiutaleet keskenään. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt rasva (Älä laita kaikkea, sillä sitä tarvitaan myös päälle). Laita vehnäjauhojen sekaan leivinjauhe ja kaada taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Aseta taikina vuokaan ja ripottele päälle raparperejä.
Kaada loput rasvasta kulhoon ja lisää joukkoon kaurahiutaleita ja sokeria. Laita seos piirakan päälle tasaisesti. Paista uunissa 200°C n. 20 min.
Raparperipiirakka (pellillinen)
4 munaa
4 dl sokeria
150 g sulatettua voita
3 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
5-10 dl raparperia
kanelia,sokeria
Vaahdota munat ja sokeri, lisää joukkoon vuorotellen jauho/leivinjauhe ja voi/maito seosta.
Levitä tasaisesti voipaperilla vuoratulle pellille ja lisää päälle n .½-1cm siivuiksi paloiteltu raparperi. (Halutessaan voi lisätä sekaan myös mansikoita.) Ripottele päälle vielä vähän sokeria ja kanelia.
Paista 200 asteessa noin 30min.
Maukkauta piirakka hetkiä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D