Tänä vuonna chilejä tosiaan kasvattelin itse, joten niitä ei tarvinnut ostella kaupasta. Joten tänä vuonna chilejä siellä, chilejä täällä.............
Teen paholaisenhilloa kerran vuodessa.
Yleensä teen isoman satsin hilloa, mutta tällä kertaa tein vain pari purkkia. Tämä on uusi resepti, joten halusin katsoa millaista tästä ohjeesta tulee.Paholaisenhillohan sopii monen ruuan kanssa, tyttärini syö sitä ihan maustamattoman jugorttin päällä. Se sopii kinkun mausteeksi tai jopa salaatinkastikkeeksi, ja itse olen laittanut hilloa pieniin lasipurkkeihin ja antanut joululahjaksi, tai ihan muuten vaan lahjana, ihmisille jotka pitävät ruokalahjoista.
Syön paholaisenhilloa broilerin kanssa ja juustojen kanssa se on ihana lisuke.
|
Soseutin hillon, mutten ihan sileäksi halunnut sitä soseuttaa. |
Mausteinen paholaisenhillo
Tästä määrästä tulee noin 1 – 2 isoa
tai noin 4 pientä purkillista
500 g tomaattimurskaa (itselläni oli yrttinen tomaattimurska)
1 punainen paprika
2 keltasipulia
4 valkosipulinkynttä
1 – 3 miedohkoa chiliä
1,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1,5 tl kuivattua basilikaa
2 rkl punaviinietikkaa
3 dl hillosokeria
1 dl tavallista sokeria
Kuori ja silppua kelta- ja valkosipuli. Poista paprikasta siemenet ja malto ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Silppua chili.
Laita sipuli, paprika, chili ja tomaattimurska kattilaan. Huuhtaise tomaattimurskatölkki ja kaada myös vesi joukkoon.
Keitä seosta miedolla lämmöllä puoli tuntia ja sekoita välillä. Kun seos on saostunut, lisää joukkoon sokeri ja hillosokeri. Kiehauta vielä nopeasti ja nosta kattila pois liedeltä. Jos haluat hillosta tasaista, voit soseuttaa sen sauvasekoittimella.
Annostele hillo lasipurkkeihin. Laita purkit jääkaappiin, kun hillo on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.
Kun avaat purkin ensimmäistä kertaa, sekoita hilloa kevyesti, jotta rakenteesta tulee miellyttävän irtonainen ja pehmeä. Hillo säilyy jääkaapissa avaamattomassa purkissa noin puolesta vuodesta, vuoteen.
Kuulostaakin tosi hyvältä ja mikä vielä parempaa, säilyy jääkaapissa noin kauan. Pitäisköhän kokeilla?!
VastaaPoistaKokeile ihmeessä aivan ihanaa lisuketta ruualle.
Poista