Tätä kastiketta teen aika useasti, varsinkin kun teen salami-lihapullia / metfursti-lihapullia. Tämä on ollut niin kauan kuin muistan, minun lasteni mieleistä kastiketta.
Tein viime lauantaina lihapullia, niin jo poikani huuteli, että äiti teetkö sitä hyvää kastiketta. Jaa äitihän teki.....
Ostin maatilalta suoraan jauhelihaa, on se vaan miljoona kertaa parempaa kun kaupan....Ostin myös ison paistin.....
Tosiaan tein lihapullia, 2 kilosta. Niitä syötiin jonkin verran ja loput laitoin pakkaseen odottamaan vieraita joita tuossa parin viikon kuluttua tulee.
Kokeilin ekan kerran sellaisia maustekorppujauhoja.
Ihan hyviä pullista tuli, mutta en minä osta enään lisää niitä korppujauhoja. Omat mausteet on aina parhaipia. Mutta juu, ihan maukkaita pullista tuli...
Tässä ohje kastikkeeseen....
Tomaattinen kastike
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
2,5 dl vettä ja 2,5 dl kermaa
1 lihaliemikuutio
2-4 rkl tomaattipyreetä
maun mukaan oreganoa kuivattua, itse laitan n.1,5 rkl
Valmista perinteinen ruskea kastike.
Sulata voi ja lisää vehnäjauhot ja kääntele koko ajan kovalla lämmöllä kunnes ne ruskistuvat.
Lisää vesi ja kerma, sekä lihaliemikuution koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia välillä sekoittaen.
Sekoita joukkoon tomaattipyree. Laita lopuksi oregano kastikkeen joukkoon. Anna kiehua hiljalleen vielä n. 5 min.
Jos kastike tuntuu liian paksulta lisää vettä tai kermaa lisää.
Nams. varmasti hyvää ja herkullista.
VastaaPoistaKyllä =D
Poista