Jälleen olen avannut uuden keittokirjan kokeiluuni. Tämäkin keittokirja oli uusien kirjojen joukossa. Kirja on nimeltään; Hyvää ruokahalua!
Kirjasta löytyy kotikokin parhaat leivontaohjeet.
Tein sellaisen kakun kuin Sylvin piimäkakku. Vein töihin puolet ja jätin kotiin toisen puoliskon. Ja kummassakin paikassa kakku maistui hyvin.
Sylvin piimäkakku
3 dl piimää
3 dl sokeira
150 g voita sulatettuna
1 kananmuna
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl rusinoita
½ rkl kardemummaa
½ tl kanelia ja neilikkaa
2 tl soodaa
Sulata voi. Sekoita piimä, sokeri ja sooda. Lisäävehnäjauhot. Ja anna soodan käydä noin 15 min. Lisää mausteet, kananmuna ja sulatettu rasva. Sekoita.
Kaada isoon voideltuun kakkuvuokaan. Paista noin 1 tunti 175 asteessa, kunnes kakku on kypsä.
Tämä oli hyvän makuin kuivakakku. Ei ihme että se meni kuin "kuumille kiville".
Ihana lapsuuden piimäkakku, äitini leipoi usein tätä ”pyhiksi” ja toinen suosikki oli ihannekakku. Pitäisiköhän leipoa, kiitos ohjeesta 👋
VastaaPoistaPiimäkakku tuttu itsellekin lapsuudesta. Olen leipassut peltipiimäkakkua mikä myös tosi hyvää ja nopea sekä helppo tehdä. Kiitos ohjeesta!👍
VastaaPoista