torstai 13. maaliskuuta 2025

Piimäkakku

Jälleen olen avannut uuden keittokirjan kokeiluuni. Tämäkin keittokirja oli uusien kirjojen joukossa. Kirja on nimeltään; Hyvää ruokahalua!

Kirjasta löytyy kotikokin parhaat leivontaohjeet.

Tein sellaisen kakun kuin Sylvin piimäkakku. Vein töihin puolet ja jätin kotiin toisen puoliskon. Ja kummassakin paikassa kakku maistui hyvin. 


Kokeilin tälläisiä pikkukakku vuokia, taas ajatellen niitä juhlia. Mutta ei ollut kiva idea sitten kumminkaan.

Sylvin piimäkakku

3 dl piimää

3 dl sokeira

150 g voita sulatettuna

1 kananmuna

4 ½ dl vehnäjauhoja

1 ½ dl rusinoita

½ rkl kardemummaa

½ tl kanelia ja neilikkaa

2 tl soodaa

Sulata voi. Sekoita piimä, sokeri ja sooda. Lisäävehnäjauhot. Ja anna soodan käydä noin 15 min. Lisää mausteet, kananmuna ja sulatettu rasva. Sekoita.

Kaada isoon voideltuun kakkuvuokaan. Paista noin 1 tunti 175 asteessa, kunnes kakku on kypsä.


Tämä oli hyvän makuin kuivakakku. Ei ihme että se meni kuin "kuumille kiville". 

2 kommenttia:

  1. Ihana lapsuuden piimäkakku, äitini leipoi usein tätä ”pyhiksi” ja toinen suosikki oli ihannekakku. Pitäisiköhän leipoa, kiitos ohjeesta 👋

    VastaaPoista
  2. Piimäkakku tuttu itsellekin lapsuudesta. Olen leipassut peltipiimäkakkua mikä myös tosi hyvää ja nopea sekä helppo tehdä. Kiitos ohjeesta!👍

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Piimäkakku

Jälleen olen avannut uuden keittokirjan kokeiluuni. Tämäkin keittokirja oli uusien kirjojen joukossa. Kirja on nimeltään; Hyvää ruokahalua! ...