Hirvenliha on minulle vieras raaka-aine.
Sai tyttäreni appivanhemmilta kilon verran hirvenjauhelihaa. Vaikka en olekkaan tehnyt tästä raaka-aineesta pullia, niin tein omanlaisen reseptin.....Ja uskokaa tai älkää, nuo pullat on hyviä!
Hirvijauhelihapullat
1 prk (à 150 g) crème fraîchea
1 dl korppujauhoja
2 pientä sipulia + 15 g voita
1 kg hirven jauhelihaa
300 g sika-nautajauhelihaa
3 pientä kananmuna
suolaa
mustapippuria
Sekoita kulhossa crème fraîche, vesi ja korppujauhot. Anna seistä n. 15 min.
Hienonna sipuli ja kuullota voissa. Yhdistä kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi.
Muotoile pullat öljytyin käsin ja paista uunissa 200 asteessa. aikaa en osaa sanoa, ehkö noin 30 min.
Tarjoa sienikastikkeen ja halkaistujen uuniperunoiden kanssa. Lisäkkeeksi sopii esim. musta- tai punaherukka- tai pihlajanmarjahyytelö tai puolukkasurvos.
Herkullisia näistä tuli....ajattelin tehdä sienikastiketta näiden kanssa.
Herkullisen näköisiä lihapullia! Voi kun saisi jostain hirvenlihaa, totuin syömään kun isäni kuului jahtiporukkaan ja kävi hirvimetällä. Hirvipaisti on niin hyvää! 😋
VastaaPoistaPaisti oli kyllä herkullista. Sen yhden kerran kun olen sitä tehnyt. Mutta kyllä tästä jauhelihastakin tuli hyvää. Vieraat soittivat eilen, että tuovat pääsiäisenä lisää hirvenliha jauhelihaa....
Poista