perjantai 18. heinäkuuta 2025

Kaurarieskat

Yhdestä vanhasta keittokirjasta löysin tälläisen kaurarieska reseptin. 

No, minulle rieska käsite on vähän erilainen.....mutta ei tämä nyt paha yllätys ollut. Nämä ovat paksuja....Mutta ihan älyttömän hyviä...

Taikina kohoaa kaksi tuntia, niin siinnä piilee ainakin yksi syy että ovat hyvän makuisia....

Kirjan alkuteksti näistä rieskoita kuuluu näin; " Hyviä ja kevyitä rieskoja munavoin tai munaviipaleiden ja anjovisten kanssa tarjottuina, Lasillinen piimää, maitoa tai olutta kuuluvat tunnelmaan."

Tässä resepti;

Kaurarieskat

10-12 kpl

50 g voita

5 dl vettä tai maitoa

1 dl kaurahiutaleita

2-3 dl hiivaleipäjauhoja tai ohrajauhoja

6-8 dl vehnäjauhoja

1 ps kuivahiivaa

1 tl suolaa

2 rkl siirappia

Sulata kattilassa voi ja lisää vesi (tai maito). Lämmitä vesi käden lämpöiseksi. Laita kuivat aineet yhteen ja sekoita ne. Lisää neste jauhoihin. Lopuksi lisää siirappi ja suola.

Sekoita taikina kimmoisaksi ja leivottavaksi. Tämän jälkeen kohota taikinaa 2 tuntia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälleja vaivaa se uudelleen kimmoisaksi. Jaa taikina 10 tasakokoiseksi palaksi. Kauli tai taputtele niistä pyöreitä rieskoja.

Paista rieskoja 250 - 275 asteen lämmössä noin 5 min.

Pinoa rieskat kuumina leivinliinan alle ritilälle.






2 kommenttia:

  1. Kaurahiutaleita ja ohrajauhoja, niistäkin se hyvä maku tulee, vai olenko väärässä?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niistäkin tulee hyvä maku....itse olen kaurahiutaleiten kova fani...missä k-hiutaleita, on hyvää! =D

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Kaurarieskat

Yhdestä vanhasta keittokirjasta löysin tälläisen kaurarieska reseptin.  No, minulle rieska käsite on vähän erilainen.....mutta ei tämä nyt p...