Minä teen aika useasti munakasta. Varsinkin töihin vien lounaaksi useasti munakkaan!
Kananmuna on yksi lempi raaka-aineista.
Munakkaita on siitä mukavat tehdä että ne muuntuvat moneksi ja valmistuvat tosi nopsaan.
Munakkaan täytteeksi sopivat kasvikset, kinkku, kala, juusto, tuoreet yrtit tai sitten voi hyödyntää erilaiset jääkaapin jämät!
Tälläisen tein tällä kertaa;
Munakas
6 kpl kananmunaa
2-3 rkl maitoa, kermaa tai vettä
1 ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 nokare voita
½-1 dl fetaa
½-1 dl pinaattia
½ dl hienonnettua yrttejä, esim. ruohosipulia
Sekoita kulhossa munat ja vettä keskenään niin, että munien rakenne hieman rikkoutuu. Lisää pinaatti ja ruohosipuli.
Mausta seos suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Lämmitä teflon- pintainen pannu ja lisää pannulle nokare voita. Kaada munakasmassaa pannulle ja vedä puulastalla seosta pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin, kunnes munakasseos hieman hyytyy. Lisää feta.
Katkaise lämpö ja anna munakkaan hyytyä hetki kannen alla.
Olipa jälleen hyvää!!!
Munakas on todellakin helppo ja nopea tehdä, itse en niin tykkää mutta isännälle teen välillä.
VastaaPoistaMeillä tykkää myös tuo isäntä munakkaasta, mutta minä olen meidän perheen kananmuna syömäri...Voisin syödä kananmunaa vaikka pelkästään =D
Poista