lauantai 13. joulukuuta 2014

Jouluun on enään 11 pvää, joulutortut

Joulukuun kilpailu aikaa enään muutama pvä...vielä kerkeet mukaan, kommentoimalla kalenterin juttuja =D , tästä kilpailu alkoi :)

Tänään on vietetty Lucian pvää.....

Lucian päivä
"Taivaalla tähtivyö kirkkaana loistaa, viestiä jouluyön tuikkeensa toistaa. Taivainen kirkkaus, riemuisa julistus. Kynttilät syttyy, kynttilät syttyy!"
Lucia, kuva Maria ManeliusLucian päivää vietetään 13. joulukuuta. Se ei ole evankelis-luterilaisen kirkon kirkkovuoden juhla, mutta päivän viettäminen on muodostunut perinteeksi. Juhla periytyy monien muiden vuotuisjuhlien tapaan katolisesta pyhimyskalenterista.
Suomessa Lucian päivää on vietetty pitkään erityisesti ruotsinkielisissä piireissä. Nykyisin päivää vietetään yhä useammin myös suomenkielisten keskuudessa, erityisesti kouluissa ja päiväkodeissa.

Suomen ev.lut.kirkko



Tänään tein ensimmäiset joulutortut kotiin......meillä ei ne oikein käy kaupaksi "normaalisti" jos niissä on luumuhilloa.....joten meillä käytetään omena-kanelihilloa. Ja olivathan ne taas hyviä!

Tässä vähän kuvaa.....

Käytin valmista torttutaikinaa, hilloa, voiteluun kananmuna, paisto 225 astetta ja n. 10-15 min, tomusokeria päälle






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...