tiistai 2. joulukuuta 2014

Jouluun on enään 22 pvää, kuivakakut

Joulukuun kilpailu meneillään, muistahan osallistua!!!!

Tänään laittelen pari kuivakakun ohjetta....joita tein jo näin ajoissa jouluun.....MIKÄ ON SINUN MIELI KUIVAKAKKU JOULUNA?

*Minun jouluuni kuuluu ehdottomasti taatelikakku :P

Tässä ensimmäisen kakun ohje;

Taateli-kahvikakku



400 g kuivattuja pehmeitä taateleita
3 dl sokeria
1,5 dl vahvaa kahvia
400 g margariinia
5 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 rkl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
Vuokaan
margariinia
korppujauhoja
Paloittele taatelit suurehkoon kattilaan ja lisää sokeri ja kahvi. Keitä pehmeäksi soseeksi. Lisää margariini ja anna sulaa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Lisää munat yksitellen sekoittaen ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikinaan kerma. Voitele ja korppujauhota 2,5 litran kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan tai kunnes taikina ei tartu tikkuun.










 Toinen kakku on nimeltään;

Mummin kakku



5 dl                      vehnäjauhoja
 1tl                       vaniljasokeria
1 tl                       leivinjauhetta
0,5 tl                   ruokasoodaa
2 dl                      vahvaa kahvia (vähintään tupla-annos kahvia suodattimeen)
200 g                   tummaa suklaata
80 g                     margariinia
2,5 dl                  sokeria
1 dl                      omenasosetta
3                           kananmunaa
kostutukseen:
1 dl                      Amaretto-likööriä
pinnalle:
                             tomusokeria
1. Voitele ja korppujauhota kahden litran vetoinen rengasvuoka tai kaksi pientä, korkeareunaista vuokaa. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja sooda. Suodata kahvi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
2. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon omenasose. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää hieman jäähtynyt suklaa.
3. Sekoita taikinaan vuorotellen jäähtynyt kahvi ja jauhoseos välillä varovasti sekoittaen.
4. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.
5. Pese kakkuvuoka ja kumoa kakku takaisin vuokaan. Valele kakku liköörillä, ja pane vuoka muovipussissa jääkaappiin. Kumoa kakku vuokineen ylösalaisin seuraavana päivänä. Jos maltat, kääntele kakkua neljänä päivänä.







2 kommenttia:

  1. Nams, mitä herkkuja! Erityisesti tuo "juopuneeksi marinoitu" mummin kakku vaikuttaa hyvältä! Omat lempparit ehdottomasti äiteen taatelikakku ja 7 minuutin kakku: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/03/7-minuutin-kakku-on-ihana-iso-vaalea.html

    VastaaPoista
  2. Tänään vuorossa kahvi-taatelikakku,onneksi muistin,että ohje löytyy täältä helposti

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...