maanantai 22. joulukuuta 2014

Pyöröset

Pyöröset, tai voi niitä sanoa nimellä - kukkoset:kin, ovat Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva perinneruoka, jotka sijoittunevat olomuotonsa ja makunsa puolesta sämpylän ja karjalanpiirakoiden välimaastoon. Tänään niitä sitten tehtiin meillä, ihan vaan iltapalaksi ja kun on tuota intoa niin kamalasti ;) =D

PYÖRÖSET/KUKKOSET
 20 kappaletta
Riisipuurotäyte:
2 dl puuroriisiä
7½dl täysmaitoa
1½tl suolaa
Valmista puurotäyte.  Keitä sekoitellen, kunne puuro on paksuhkoa ja riisi puolikypsää. Jäähdytä.

Taikina:
5 dl  vettä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
1 muna
½ dl öljyä
3 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
7 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen sokeri, suola, muna ja öljy.Sitten jauhot ja hiiva. Sekoita ja lopuksi vielä käsin vaivaa taikina sekaisin, anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä n. 45 min ajan.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa 20 osaan taikina. Pyöritä palat sämpyläksi ja nosta ne leivinpaperin päälle.
Paina juomalasin pohjalla kolo jokaiseen sämpylän keskelle. Täytä syvennykset täytteellä. Paista pyörösiä uunissa 225°C:ssa n. 15 minuutin ajan. 
Voitele valmiit pyöröset voisulalla.
Ja sitten kuvaa;

 Riisipuuro jäähtyneenä, yläkuvassa ja alakuvassa taikina kohonneena.....

 Yläkuvassa raaát pyöröset ja alakuvassa paistetut
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Tontun matkassa 2022, 5. pvä

 Joulukuussa Suomen kaupoissa / kaupungeissa / kylissä.... on erilaisia joulun avajaisia.  Meilläkin täällä kunnassa kaupat valmistautuvat j...