Miten teillä?
Laitahan tämän jutun kommentti kohtaan joko linkkiä sinun "jämistä" tehtyihin ruoka ohjeisiin tai kerro vähän mitä sinä olet valmistanut! Olisi kiva kuulla muidenkin touhuilua.
No....mennään tähän minun ohjeeseen...
Herkullinen kasvis-jauhelihalaatikko
jääkaapista löytyi;
-kesäkurpitsaa puolikas pötkö
- 2 tomaattia
-juustoraastetta
- dip nacho cheeses, ihan purkin pohja vähäsen vain
-paistettua jauhelihaa, jossa pikkusen jauhelihamaustetta
-puolikas ruokakerma 4% paksua
-yrttisuolaa vähän
Siinnähän sitä oli.....tässä kuvaa ja vähän kerron mitä tein....
Leikkasin kesäkurpitsasta paloja ja täytin uunivuuan pohjan niillä |
Kesäkurpitsan päälle dip:n loput ja sen päälle tomaattit. |
Tomaattien päälle jauheliha ja juustoraastetta. |
Siihen päälle tomaattia ja alakuvan mukaisesti ensin yrttisuola ja sitten kerma. |
Uuniin ja paistoin 200 asteessa n. 45 min. |
Koe maistanta ja ah, miten hyvää.... |
Tänään on tiedossa sellaista 'jämäruokaa' kuin kasvispöperö ja kalaleikkeet kaupan pakastealtaasta. ;) Jääkaapin vihanneslokerikoissa on mm. kesäkurpitsaa, punajuurta, purjoa, kevätsipulia, porkkanaa, paprikaa...sekä sipulia ja valkosipuliakin löytyy. 'Pakko' hyödyntää runsasta kasvisvalikoimaa ja aion tehdä ison paistoksen josta varmasti jää huomisellekin. Kala pakasteesta oli viime hetken päähänpisto lähimarketissa. Ai niin ja tillistä, sitruunasta ja kreikkalaisesta jogusta kastike, nekin löytyvät jääkaapista. :)
VastaaPoistahttp://kotisaksassasydansuomessa.blogspot.de/
Nam, nam... kasviksista saa vaikka mitä...ne on ihana raaka-aine, mutta kohta ne taas kallistuu kun talvi tulee....toivotaan ettei ihan hirveään hintaan =D
PoistaMaukkaita kala/kasvispvää teille!
Kerran tein uunijuureksia ja niitä sit jäi. Niistä tuli "pienen" porkkanalisäyksen kanssa sosekeittoa. Kun sosekeitto alkoi kyllästyttää, tein siitä porkkanalaatikkoa. Tai olihan siinä muitakin juureksia mut porkkanaa eniten. Loput laatikot paistoin sitten pannulla munakkaan sekaan. Silti ripaus jäi vielä roskiksellekin... Jotain korjattavaa siis ensi kertaan! :D Sosekeitosta tai kaurapuurosta tulee myös ihania sämpylöitä. Ja leipäähän ei tässä taloudessa hukkaan mee kun kuivatan ne muutenkin ja syön kivikovina. Vaaleesta kuivuneesta leivästä saa hyvät korppujauhot. Ei saa myöskään olla liian niuho parasta ennen -päivien kanssa. Tuo kunnan tällä hetkellä tarjoama kirkas tipujuoma ei varmaan todellakaan oo pilaantuneinta mitä oon omaan suuhuni pistänyt! :D
VastaaPoista