Eilen sain töissä työkaveriltani muovipussillisen lehtikaalia. Kiitos Anni!!!!
Siinnä olikin sitten mietittävä miten saan kaikki nämä hyödynnettyä.....
Ja eikuin kuivuri kehiin =D
Revin lehdet kuivuriin. Poistin varret ja paksun lehtiruodin. Kuivasin vähän vajaa 50 asteessa 3-4 tuntia.
Kuivat lehdet säilöin sitten murskattuna lasipurkkiin. Siitä on sitten helppo ottaa lusikalla tarvittava määrä ja lisätä taikinoihin, juomiin tai ruokiin.
Muutaman lehden pakastin raakana. Lehtikaalia voidaan siis pakastaa sekä raakana että esikypsennettynä.
Tässä ihana resepti...ja helppo toteuttaa ;) =D ja varmasti myös lapset pitävät.
Letut lehtikaalista
150 g lehtikaalia
4 dl täysmaitoa
3 munaa
2 dl jauhoja
suolaa
voita
Hienonna tuoreet, huuhdellut lehtikaalin lehdet
tehosekoittimessa maidon kanssa. (Tässä on mahdollisuus nyt sitten käyttää tätä minun kuivattua lehtikaalia joka on heti mukavan kokoista.) Sekoita kulhossa maitoseoksen joukkoon munat,
jauhot ja suola. Anna turvota puolisen tuntia. Paista letuiksi pannulla voin
kanssa. Tarjoilla voi esim. puolukkahillon kera.
Kuvaa kuivatuksesta;
Nämä menivät pakastimeen. |
Tässä kuivatut lehtikaalit. |
Etsin lehtikaalin pakastamisohjetta ja sinulta sain sen. Lisäisin vielä tähän, että lehtikaalipussin saa tyhjäksi ilmasta imurilla. Tällöin vie vähemmän tilaa. Olen imurilla saanut persiljat, tillit ym. ns.tyhjiöpakatuksi. Pussin suun laittaa imuriputkeen ja pitää kiinni, siten ettei pakastettavat pääse karkuun. Menevät pakastimessa pieneen tilaan, eikä tillikään tuoksu ja anna muille pakasteille ylimääräisiä makuja.
VastaaPoistaKiitos kivasta vinkistä!
Poista