Yksi sieni mikä tässä meidän piha/metsä alueella on ukonsieni. Se kasvaa jokseenkin harvinaisena Etelä- ja Keski-Suomessa. Se muuten kuuluu herkullisimpiin ruokasieniimme.
Ukonsienessä on pähkinäinen aromi joka tulee esille niin tuoksussa kuin maussakin. Lakin malto on pehmeää ja sopii kokonaisena paistettavaksi pihviksi kuin pilkottuna erilaisiin ruokiinkin.
Hohkaisen jalan voi pilkkoa keittoon tai kuivattaa ja jauhaa mausteeksi.
Ja tosiaan ukonsieni on usein niin kookas, että sieniateriaan riittää jo yksikin sieni! Ukonsientä voi pakastaa, kuivata ja esim. öljyssä keitetyt ukonsienen renkaat ovat erityisesti Italiassa arvostettua huippuhekkua.
Tänään itse tein tosiaan ukonsienileikkeet. Siihen ei paljon mene aikaa tai tarvitse vaivaa nähdä!
Ukonsienileikkeet
nuoria virheettömiä ukonsieniä
kananmunaa
korppujauhoa
suolaa
hieman valko-tai mustapippuria
Paistamiseen;
voita tai margariinia
Puhdista sienet kuiviltaan. Poista sieniltä jalat. Vatkaa munan rakenne rikki ja kastele lakit ensin munassa ja kierittele sitten korppujauhe-mausteseoksessa. Paista sienileikkeet voissa molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
Tässä kuvaa, ensin viime vuodelta kuvaa kun ukonsieni on vasta kasvamassa....lopuksi tämän päivän kuvaa....
Tässä vielä "supussa". =D |
"avautumassa" |
Tässä tämän päivän saalis...käytin vain tuon vasemman puolisen joka vielä oli syötävän näköinen. |
Tässä tosiaan näkee että yksi sieni on valtava. |
Jaoin sienen 4 osaan ja paistoin. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D