sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Sukulaisissa....

Ihana viikonloppu takana! Palasimme iltapäivästä sukulaisten luonta. Meille tänne kotiin, oli satanut lunta. Oli outoa ajaa kun maisemat olivat muuttuneet ihan eri näköiseksi.....


Eilen siskoni kanssa teimme ruokaa....teimme testing, testing...... =D hänelle on tulossa vieraita, joten piti kokeilla millaista Mousakka saamme aikaan. Tässä meidän versio tuosta ruuasta;



Moussaka

Jauhelihakastike:
1                           Sipuli                 
2-3                       valkosipulin kynttä                   
1 rkl                     öljyä                  
400 g                   jauhelihaa, esim. lammas tai nauta                
1 tlk                     tomaattimurskaa                      
Mausteita; mustapippuria, paprikajauh., basilikaa, timjamia, kanelia        
”Valko”kastike:
2-3 dl                  vettä
2 dl                      3 juuston kerma
lihaliemikuutio
2 dl                      juustoraastetta                          
ripaus muskottia (ja suolaa) 
Lisäksi tarvitaan:
2                           munakoisoa   
2-3 rkl                 oliiviöljyä
½ dl                     korppujauhoja                           
1 dl                      juustoraastetta pinnalle         
Ohjeet
Jauhelihakastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosip. kynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Lisää jauheliha ja ruskista. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja mausteet, anna hautua 10-15 min.
”Valko”kastike: Mittaa  kuuma vesi ja sulata siihen lihaliemi kuutio ja sekoita  vispilällä vähitellen mukaan ruokakerma. Lisää juustoraaste ja mausta. Tarkista maku molemmista kastikkeista.
Pese munakoiso ja leikkaa ½ cm viipaleiksi.  Pehmitä ja ruskista munakoiso pienissä erissä tilkassa öljyä pannulla.
Laita (öljyllä) voidellun vuoan pohjalle munakoisoviipaleita, ripottele päälle vähän korppujauhoja. Levitä viipaleiden päälle jauhelihakastiketta ja ”valko”kastiketta. Toista kerroksia tarvittava määrä. Lado päällimmäiseksi munakoisoviipaleita ja ripottele pinnalle juustoraastetta (tai kaada loput valkokastikkeesta, ja vähän korppujauhoja pintaan).


Kypsennä noin 200 asteessa uunin alatasossa 40-50 min (vähän ehkä suuntaa-antava, voi ottaa kauemminkin). Ruoka on parhaimmillaan, jos annat sen vetäytyä n. 10 min uunista pois ottamisen jälkeen.



Iltaa istuttiin ja iltapalaksi siskoni teki meille vielä;



Persimo-ilmakuivattukinkku käärö
persimoa
paperinohuita siivuja ilmakuivattua kinkkua
(cocktailtikkuja)
Leikkaa persimo terävällä veitsellä keskimäärin parin sentin paksuisiksi lohkoiksi.  

Kääri persimo kinkun sisään (kiinnitä cocktailtikulla) ja laita n.10-15 min. uuniin.


Suolainen ja makea....ihana yhdistelmä!

2 kommenttia:

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...