Mutta vielä minä jatkossakin teen karjalanpiirakoita ihan oikeeseen tapaan....kunhan kokeilin....että tietää mistä puhutaan =D
Maistuu hyvältä....
Peltikarjalanpiirakka
Kokonainen uunipellillinen karjalanpiirakkaa
20 palaa
TAIKINA
2 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
4,5 dl ruisjauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
RIISIPUURO
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 L maitoa
1 tl suolaa
LISÄKSI
1 kpl kananmuna
50 g voita sulatettuna
maitoa
VOITELUUN
voita
Keitä riisipuuro. Lisää riisit kiehuvaan veteen ja anna veden imeytyä. Lisää maito, kiehauta, alenna lämpöä ja anna hautua. Muista sekoittaa tasaisin väliajoin pohjaanpalamisen välttämiseksi.
Tee piirakkataikina sekoittamalla kuivat aineet veteen. Taikinan kuuluisi olla kiinteää ja sitkeää.
Kaulitse taikina ruisjauhojen avulla hieman uunipelliä suuremmaksi, mutta samanmuotoiseksi. Käytä runsaasti ruisjauhoja. Nosta pohja uunipellille kiepauttamalla se kaulimen päälle ja siitä pellille.
Sekoita jäähtyneeseen puuroon kananmuna, sula voi ja mahdollisesti maitoa, mikäli puuro on liian paksua.
Levitä riisipuuro pohjan päälle tasaisesti, taita reunat joka puolelta puuron päälle ja rypytä.
Paista peltikarjalanpiirakkaa 275-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sivele reunat vielä voilla.
Kokeilemisen arvoinen juttu! :)
VastaaPoistakannattaa kokeilla :)
Poista