tiistai 26. huhtikuuta 2016

Kurssin viimeinen askartelu / / Eri maiden ruokia ja askarteluja kevät /4 askartelu

Varma merkki sille, että kesä tulee, on se, että kansalaisopiston kurssit päättyvät. Tulee jälleen "pakollinen" loma "opiskelusta".
Tätä kurssia olen nyt pari lukukautta käynnyt ja aina sinne on ollut ihana mennä. Porukka on pysynyt myös pitkälti samana tämän ajan.
Meidän "ope" on tosi ihastutta ja vaikka olisi kuinka väsynyt eikä oikeesti olisi jaksanut lähteä, niin kun sieltä sitten lähtee pois niin sitä miettiin ;"miten mahtavaa taas olikaan!!"

Tämän vikan kerran askarteluna oli ruusu.......johon sisälle piilotetiin namu....tai tikkari....Tarvitaan:
- kreppipaperia
- kukkateippiä, teippiä
- sakset
- puinen grillitikku
- karkki tai tikkari

Tästä se lähti....leikattiin kreppipaperista "pisaran" muotoisia paloja.


Ensin varovasti pisaran keski kohdalta leviteltiin. Sitten leveämmästä päästä, myös vähän leviteltiin. Tikkun avulla pikkusen rullattiin leveämpää päätä, että saadaan ruusun terälehden näköiseksi.

Tarvitaan kreppipaperista tuollainen suikale. Grillitikun ympärille laitetaan kukkateippiä. Sen jälkeen Karkki laitetaan teipillä kiinni tikkuun, niin että tikun pää jää vähän alemmaksi.Kreppipaperin suikale laitetaan yllä olevan kuvan mukaisesti. Sitten keskikohta laitetaan karkin ylä osaan keskelle.. Reunat käänellään ja levitellään, niin että karkki jää piiloon ja se näyttää nupulta.

Tämän jälkeen aletaan laittamaan terälehtiä nupun ympärille....Kun kukka on valmis laitetaan vihreää ympärille.Voit käyttää teippiä terälehtien kiinnittämisesä. ja se myös helpottaa.

Tämän kukan nupun  korvasi tikkari.


Näistä saa koottua kauniin kukkakimpun ja ihan varmasti säilyy kauniina pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Kakkuja....

Muutamia kakkuja olen tehnyt.....tässä vähän kuvaa niistä.... pähkinää ja vihreitä kirsikoita....  Tein suklaakeks...