torstai 6. helmikuuta 2020

Maustekakku pienillä ylläreillä

Löysin jälleen netin ihmeellisestä maailmata kivan ohjeen.....No, koska minun aikataulu oli tälle kakulle nopea, niin se jäi tekemättä...koska en löytänyt lähikaupoista erästä raaka-ainetta.  Mutta idea sai minut kokeilemaan niillä raaka-aineilla mitä talosta tai kaupasta löytyi. Tälläinen siitä tuli....


Maustekakku
    150 g voita tai margariinia
    1 dl sokeria
    2 munaa
    1 dl vaahterasiirappia tai siirappia
    2 dl kermaviiliä, piimää tai kermaa
    1rkl kanelia
    1 tl inkivääriä
    1 tl neilikkaa
    1 tl kardemummaa
    1 tl pomeranssia
    ripaus muskottipähkinää
    ripaus maustepippuria
    1 tl ruokasoodaa
    4,5 dl vehnäjauhoja

Täyte;
     kermavaahtoa
     tuorejuustoa
     maustettua rahkaa

Oikean täytteen ohje;
½ c. (1 stick) butter, softened
1 (7.5-oz.) jar marshmallow creme  (Marshmallowfluffia tätä etsin, en löytynyt ja netti kaupastakin oli loppu)
3 c. powdered sugar
1 tsp. pure vanilla extract
2 to 4 tbsp. heavy cream


1. Voitele ja jauhota 1,5 litran kakkuvuoka.
2. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon sooda ja mausteet. Sulata rasva ja jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan rasvasula, vaahterasiirappi ja kermaviili. Lisää jauhoseos, mutta älä vatkaa enää. Taikina on melko löysä.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti. Tarkista kypsyys tikulla, jos kakku on kypsä taikinaa ei tartu tikkuun.
4.Anna jäähtyä kunnolla. Itse jatkoin vasta seuraavana päivänä. Kaiva kakun pohjaan reiät ja pursota täyte reikiin.
5. Laita kakku reiät alaspäin lautaselle. Leikatessa palaan täyte tulee vasta esille. Varmasti yllättää syöjänsä.





Oli kyllä hyvä ja vieraat olivat innoissaan yllätyksestä.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...