sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Sinappikuorrutetut jauheliha-yrttipihvit

Minä tuossa jokunen aika sitten ostin ihan maatilalta jauhelihaa. Naudanjauhelihaa...ja oli kyllä niin hyvän näköistä ja myös erittäin hyvän makuista.

Sain nimipäiväksi uusen keittokirjan nimeltä; Jauhamalla paras.


Siitä nappasin sellaisen ohjeen kuin Sinappikuorrutetut jauheliha-yrttipihvit.  Tosi maukkaita olivat...

Sinappikuorrutetut jauheliha-yrttipihvit

500 g naudanjauhelihaa
0,5 dl kuohukermaa
1 kanamuna
2 rkl korppujauhoja
3 rkl tuoreyrttejä (hienoksi silputtua ruohosipulia, basilikaa, persiljaa, timjamia, oreganoa) HUOM. tuoreet yritit voi korvata esimerkiksi itse tehdyllä pestolla. Itse laitoin kuivattuja yrttejä.
maun mukaan suolaa
ja mustapippuria
paistamiseen öljyä

Sinappikastike;
2 rkl majoneesia
2 rkl sinappia
1 tl sitruunamehua
1 keitetty kananmuna
1 valkosipulikynsi

Kastikkeen valmistamiseksi silppua tai raasta valkosipuli. Hienonna keitetty kananmuna haarkalla. Sekoita kaikki ainekset, lisää tarvittaessa  hieman suolaa ja jätä kastike tekeytymään.

Sekoita pihvien ainekset kulho ja mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Survo taikina yhtenäiseksi ja muovaile pihvit käsin. Paista kuumalla pannulla kummaltakin puolelta 3-4 min., nosta uunipellille ja kuorruta kastikkeella. Paista pihvejä 180-200-asteisessa uunissa 15-20 min.

Nämä pihvit maistuvat sekä kuumina että kylminä, esimerkiksi paahtoleivällä.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Tontun matkassa 2022, 5. pvä

 Joulukuussa Suomen kaupoissa / kaupungeissa / kylissä.... on erilaisia joulun avajaisia.  Meilläkin täällä kunnassa kaupat valmistautuvat j...