Siitä nappasin sellaisen ohjeen kuin Sinappikuorrutetut jauheliha-yrttipihvit. Tosi maukkaita olivat...
Sinappikuorrutetut jauheliha-yrttipihvit
500 g naudanjauhelihaa
0,5 dl kuohukermaa
1 kanamuna
2 rkl korppujauhoja
3 rkl tuoreyrttejä (hienoksi silputtua ruohosipulia, basilikaa, persiljaa, timjamia, oreganoa) HUOM. tuoreet yritit voi korvata esimerkiksi itse tehdyllä pestolla. Itse laitoin kuivattuja yrttejä.
maun mukaan suolaa
ja mustapippuria
paistamiseen öljyä
Sinappikastike;
2 rkl majoneesia
2 rkl sinappia
1 tl sitruunamehua
1 keitetty kananmuna
1 valkosipulikynsi
Kastikkeen valmistamiseksi silppua tai raasta valkosipuli. Hienonna keitetty kananmuna haarkalla. Sekoita kaikki ainekset, lisää tarvittaessa hieman suolaa ja jätä kastike tekeytymään.
Sekoita pihvien ainekset kulho ja mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Survo taikina yhtenäiseksi ja muovaile pihvit käsin. Paista kuumalla pannulla kummaltakin puolelta 3-4 min., nosta uunipellille ja kuorruta kastikkeella. Paista pihvejä 180-200-asteisessa uunissa 15-20 min.
Nämä pihvit maistuvat sekä kuumina että kylminä, esimerkiksi paahtoleivällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D