tiistai 4. helmikuuta 2020

Runebergin kakku

En pahemmin pidä runebergintortusta. Mutta tällä kertaa ajattelin tehdä töihin  maistiaisia, kun tuo nimipäiväkin oli ja meni.

Olen tehnyt vain pari kertaa aikaisemmin. Yhden kerran levymuodossa ja toisen kerran perinteisittäin. Tällä kertaa tein kakun muodossa. Ja tämä oli kyllä paras...pidin... Ainoa moka tuli kun itselläni oli vähän liian iso kakkuvuoka. Mutta makuun se ei vaikuttanut ollenkaan!

Runebergin kakku
5 h 5 min
8 palaa


1 kananmuna
¾ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
2 dl vehnäjauhoja
¾ dl mantelirouhetta
1 tl ruokasoodaa
¼ tl kardemummaa
1 dl juoksevaa marg.
1 dl kuohukermaa

Kostutukseen
¾ dl kuumaa vettä
½ dl sokeria
1 dl punssia tai mantelilikööriä
Koristeluun
1 prk (200 g) maustettua rahkaa Irish cream & coffee / meiltä ei tätä löytynyt joten otin maustettua rahkaa kuningatar
1 dl vadelmamarmeladia

Vatkaa muna ja sokerit vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne vaahtoon rasvan ja kerman kanssa vuorotellen.
Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun ø 20 cm:n irtopohjavuokaan tai voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 45 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hetki.
Sekoita kuumaan veteen sokeri. Lisää likööri. Sekoita ja maista. Kostuta torttu valelemalla kostutuslientä hiljalleen pinnalle kauttaaltaan. Anna maustua mielellään useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
Irrota kakku vuoasta. Pursota rahka kakun päälle ympyräksi. Pursota vadelmamarmeladi rahkan sisälle.


2 kommenttia:

  1. Minä taas rakastan Runebergintorttuja, en vaan osaa itse tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen verran minäkin tällä kertaa pidin että tämän teen nyt uudestaan =D

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa - haaste

Tässä minun tämän marraskuun, kolmen kuvan - haasteen kuvat. Lisää haasteetsta löydät Kristiina K :n blogista. Juusto on "salainen&quo...