Olen tehnyt vain pari kertaa aikaisemmin. Yhden kerran levymuodossa ja toisen kerran perinteisittäin. Tällä kertaa tein kakun muodossa. Ja tämä oli kyllä paras...pidin... Ainoa moka tuli kun itselläni oli vähän liian iso kakkuvuoka. Mutta makuun se ei vaikuttanut ollenkaan!
5 h 5 min
8 palaa
1 kananmuna
¾ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
2 dl vehnäjauhoja
¾ dl mantelirouhetta
1 tl ruokasoodaa
¼ tl kardemummaa
1 dl juoksevaa marg.
1 dl kuohukermaa
Kostutukseen
¾ dl kuumaa vettä
½ dl sokeria
1 dl punssia tai mantelilikööriä
Koristeluun
1 prk (200 g) maustettua rahkaa Irish cream & coffee / meiltä ei tätä löytynyt joten otin maustettua rahkaa kuningatar
1 dl vadelmamarmeladia
Vatkaa muna ja sokerit vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne vaahtoon rasvan ja kerman kanssa vuorotellen.
Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun ø 20 cm:n irtopohjavuokaan tai voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 45 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hetki.
Sekoita kuumaan veteen sokeri. Lisää likööri. Sekoita ja maista. Kostuta torttu valelemalla kostutuslientä hiljalleen pinnalle kauttaaltaan. Anna maustua mielellään useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
Irrota kakku vuoasta. Pursota rahka kakun päälle ympyräksi. Pursota vadelmamarmeladi rahkan sisälle.
Minä taas rakastan Runebergintorttuja, en vaan osaa itse tehdä.
VastaaPoistaSen verran minäkin tällä kertaa pidin että tämän teen nyt uudestaan =D
Poista