maanantai 23. maaliskuuta 2020

Lihapiirakat eli keitinpiirakat

Viikonloppuna tuli leivottua lihiksiä. Sain kuori ohjeen työkaveriltani. Ja kyllä olikin hyvä taikina....Kohosikin tosi hyvin!


Lihapiirakat eli keitinpiirakat

taikina;
ohjeessa luki että tämä taikina sopii myös munkkitaikinaksi.

½ l vettä (voi laittaa myös maitoa)
62,5 g tuorehiivaa
50 g sokeria
12,5g suolaa
75g voita (sulata)
875g vehnäjauhoja

Tein ihan ohjeen mukaisesti ja grammalleen....ja toimi.

Lämmitä vesi mikrossa noin 42 asteiseksi. Lisää hiiva ja sulata se veteen. Lisää sokeri, suola. Sekoita. Lisää jauhot kädellä alustaen, lisää rasva lopussa. Taikinan tulee olla pehmeää, niin se alkaa irtoilla kulhon reunoista, mutta tarttuu vielä vähän sormiin. Älä laita liikaa jauhoja vaan jätä mieluummin pehmeäksi kuin kovaksi.

Nostata liina alla kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.
Tee sillä aikaa täyte;

Paista jauheliha ja keitä riisi.

Itselläni oli...

750g jauhelihaa
2 dl riisiä
vettä ja lihaliemikuutioita
(sipulia voi laittaa, mutta itse tähän satsiien en voinnut, kun kotona yksi jonka vatsa ei kestä yhtään sipulia)
mustapippuri ruohetta
suolaa
paprikajauhoa

Keitä riisi pehmeäksi, lihaliemi vedessä. Loput vedet voit sitten kaataa pois. Lisää mausteet ja jauheliha ja skoita keskenään.

Lisäsin vielä 3 pientä raakaa kananmunaa täytteen sekaan, ettei riisi olisi niin irtonaista.



Kaaviloi noussut taikina. Kaulitse ne sopivan kokoiseksi lihiksiksi ja laita niiden keskelle 2 rkl täytettä ja taita kiinni.


 paistamiseen: rypsi-/rapsiöljyä


Öljyn lämpötilan tulee olla noin 180 astetta. Paista ne kauniin ruskeaksi. Ja eikuin syömään!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Yllätys postilaatikossa

Olin ihan onnesta soikeana, kun eilen postilaatikosta paljastui oikein postikortti "suma". Sain peräti  6 korttia. Siis ei tuohon ...