torstai 5. maaliskuuta 2020

Sieni julienne

Sieni julienne oli minulle uusi tuttavuus, jota teimme ruokakurssillamme. Se oli sellainen upean täyteläinen sieniherkku, sellainen jota jää jo yhden kerran syötyään himoitsemaan. Tämä  on venäläisen keittiön herkku. Yleensä se kai valmistetaan tyypillisimmillään tateista, mutta se onnistuu hienosti ihan mistä sienestä tahansa. Meillä sienenä oli herkkusieniä. 
Ruokakurssin vetäjä kertoi, että sieniä varataan 100g  per syöjä.






Sieni julienne 
 
6:lle
500 – 600 g tatteja
1 rkl voita
1 sipuli
1 prk  paksua kermaa
(Tai sitten voit laittaa; 2 dl  ruokakermaa ja1 dl smetanaa)
150 g kermajuustoraastetta
½ tl mustapippurirouhetta
suolaa maun mukaan
Pilko ja paista sipuli. Sitten paista pilkotut sienet.  Muista maustaa suolalla ja pippurilla. Yhdistä ne ja laita annos kuppiin. Lisää kerma, niin että sieni/sipuli peittyy. Lisää päälle juusto raaste.
Paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 min.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...