sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Sämpylälihis

Meille töihin tuli lapsille sellaisis pieniä piirakoita, jossa oli selkeästi sämpylän tapainen pohja ja päälle laitettu lihapiirakan täytettä. Tänään oli pakko vähän kokeilla omaa versiota tuosta piirakasta, sillä olivat ne niin herkullisen näköisiä....Ja maistuoivat hyvin lapsille.

Tein tälläisen pohjan;

Pehmeä sämpylä

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1–2 rkl siirappia
5 dl hiivaleipäjauhoja
6–8 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä

    Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Lisää mausteet ja hiivaleipäjauhot sekä kuivahiiva. Alusta vehnäjauhot ja öljy taikinaan käsin. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
    Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi.
    Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi ja notkeaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo tangoiksi. Leikkaa tangot viipaleiksi ja pyörittele sämpylöiksi. Paina sämpylän keskelle lasilla kolo.
ja laita täytettä.

Täyteen tein näin;

1-2  dl puuroriisiä
Keitä puuroriisi lihaliemi vedessä kypsäksi
500 g jauhelihaa
1 iso sipuli silppuna
suolaa
mustapippuria

Paista jauheliha ja sipuli kuumassa pannussa öljyssä tai margariinissa, mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää joukkoon kypsä riisi.

Laita täytettä sämpylän koloihin.


Kohota sämpylää lämpimässä paikassa liinalla peitettynä pienen hetken.
Paista 225°C:ssa noin 10-15 minuuttia.






Meillä miesväki tykkäsi kovasti näistä sämpylälihiksistä. Varmasti tulee tehtyä vielä näitä...itsekin pidin nimittäin näistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Loma hommeleita

 Pari päivää lomasta mennyt ja paljon pientä puuhastelua on tullut tehty ja apuna ollut. Tulee itselle hyvä mieli kun pystyy olemaan apuna. ...