Meille töihin tuli lapsille sellaisis pieniä piirakoita, jossa oli selkeästi sämpylän tapainen pohja ja päälle laitettu lihapiirakan täytettä. Tänään oli pakko vähän kokeilla omaa versiota tuosta piirakasta, sillä olivat ne niin herkullisen näköisiä....Ja maistuoivat hyvin lapsille.
Tein tälläisen pohjan;
Pehmeä sämpylä
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1–2 rkl siirappia
5 dl hiivaleipäjauhoja
6–8 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Lisää mausteet ja hiivaleipäjauhot sekä kuivahiiva. Alusta vehnäjauhot ja öljy taikinaan käsin. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi.
Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi ja notkeaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo tangoiksi. Leikkaa tangot viipaleiksi ja pyörittele sämpylöiksi. Paina sämpylän keskelle lasilla kolo.
ja laita täytettä.
Täyteen tein näin;
1-2 dl puuroriisiä
Keitä puuroriisi lihaliemi vedessä kypsäksi
500 g jauhelihaa
1 iso sipuli silppuna
suolaa
mustapippuria
Paista jauheliha ja sipuli kuumassa pannussa öljyssä tai margariinissa, mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää joukkoon kypsä riisi.
Laita täytettä sämpylän koloihin.
Kohota sämpylää lämpimässä paikassa liinalla peitettynä pienen hetken.
Paista 225°C:ssa noin 10-15 minuuttia.
Meillä miesväki tykkäsi kovasti näistä sämpylälihiksistä. Varmasti tulee tehtyä vielä näitä...itsekin pidin nimittäin näistä!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kita
Sunnuntai kävin katsomassa taidetta naapuri kunnassa. Kita on kineettisen taiteen talo joka esittelee liikkeeseen perustuvaa taidetta. Olipa...

-
Risottoa ei kauheen useasti tule tehtyä, vaikka herkullinen ruokahan se on....Tällä kertaa tein meille broileririsottoa. On muuten hyvää ja ...
-
Eilen illalla istuskelin sängyllä ja samalla kun telkkua katselin ajattelin kokeilla tehdä piipunrassista kukkasia...Ostin nimittäin kirppar...
-
Eilisien tonnikalapyöryköitten kanssa tein ensimmäisen gluteenittoman kastikkeen....Nam, että tulikin hyvä kastike.... Tällä ohjeella sa...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D