maanantai 3. tammikuuta 2022

Sämpylät tuunaillen

 Arkeen ollaan jälleen astuttu. Itselläni alkaa tämä vuosi kevyesti töiden suhteen! Sillä minulla on kolme päivää töitä ja sitten olisi jälleen 4 vapaata! Miten ihana kevyt alku uuteen työ vuoteen!

Joulun jälkeen tuunailin yli jäänneitä ruokia. Porkkanalaatikkoahan jo kokeilin/laitoin piirakoihin, mutta koska sitä jäi sen verran enemmän pääsin kokeilemaan vielä sämpylöihin.


Aivan uskomattoman pehmeitä ja kuohkeita tuli noista sämpylöistä. Ja maku oli kyllä aivan todella hyvä! 

Laitoin siis porkkanalaatikon lopun kulhoon ja n. puoli litraa vettä. Sekoitin porkkanalaatikon tasaiseksi. Lisäsin vehnäjauhoja, hiivaa, suolaa, siirappia.

Annoin kohota n. 30 minuuttia ja paistoin 225 asteessa . 15-20 min. Uunista ulos otetut sämpylät voidellaan voi sulalla.


Porkkanalaatikko sopii siis sämpylöihinkin.....


2 kommenttia:

  1. Sä olet kyllä tehnyt niin ihania herkkuja porkkanalaatikon jämistä. Itsekin "korvamerkkasin" tuon sun toisen porkkanalaatikko-piirakkojen ohjeen, mutta meilläpä ei jäänyt laatikoita yli, niin en saanut testattua.

    VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Lihamureke

 Eipä ole tullut pitkään aikaan tehtyä jauheliha mureketta. Mieli on kyllä useasti tehnyt sitä, mutta eipä vaan ole tullut tehtyä. Nyt sekin...