tiistai 4. tammikuuta 2022

Pientä syömistä kananmunasta

 Vielä pari päivää töitä ja sitten olisi vapaiden vuoro.  Töissä on ihan super kiva käydä, mutta kyllä näitä vapaitakin voisi pitää tähän malliin! Aika kuluu vapaillakin niiiiiiiiin kivasti!

Vaikka tämä vuosi on aluillaan olen jo joulu askarteluita aloittanut tekemään....😂😂😂 No, tämä on taas joulun jälkeisiä intoiluja. Jotka kohta jäävät kesän intoilun alle....

Palaillaan vielä uuden vuoden herkkuihin, jota toki voi syödä muulloinkin kuin vain tuolloin. 

Tein paria erilaista kananmuna herkkua.Ja koska meitä syöjiä ei ollut kuin pari.....niin tosiaan keittelin vain 5 kananmunaa.

2 kananmunaa meni, "kananmuna hampurilais" kokeiluun. Ja 3 muuta kananmunaa täytin lohitäytteellä.

Kananmuna hampurilainen

Keitetyt kananmunat halkaistaan ja väliin laitetaan esim. salaatinlehti, kinkkua/metvurstia/kalaa,  tomaattia, kurkkua...Ihan mitä sinulla on tai tekee mieli.
Itse jätin laittamatta tuohon hampurilaiseen tuki tikun.....sitä se olisi kaivannut että pysyy kivasti kasassa. Mutta tosiaan täytettä voi laittaa mielen mukaisesti.

Loput kolme kananmunaa halkaisin puoliksi ja otin keltuaisen kulhoon. Keltuainen survotaan ja siihen joukkoon lisättiin majoneesia, kermaviiliä, mustapippuria, suolaa, tilliä sekä kylmäsavustettua lohta. pieninä paloina.

Kunnon sekoitus ja sitten pursotin tahnan valkuaiseen, keltuaisen tilalle.

Kananmunan päälle vielä pienet koristelut ja sitten jääkaappiin odottamaan syöjiä! Kyllä maistui....namsis!2 kommenttia:

 1. Oi nam, mitä herkkuja! Mun piti kans tehdä jouluksi tämän tyyppisiä kananmuna-naposteltavia, mutta jouluhan menikin ihan juoksuksi, joten en ehtinyt. Taidan tehdä nyt loppiaiseksi.
  Ja arkivapaat ja ylimääräiset vapaat on kyllä niin ihania, vaikka töissäkin on kivaa! Itse en ottanut näihin joulun pyhiin yhtään ylimääräisiä vapaapäiviä, kun on enää vajaa 2 kuukautta siihen kun pitäisi jäädä äitiyslomalle. Sit saa lomaillakin pidemmän aikaa :D

  VastaaPoista
 2. Kannattaa kyllä kokeilla ja tehdä noita, niistähän saa vaikka minkälaisia herkkuja....riippuu mitä niihin laittaa....ja mahdollisuuksiahan on!
  Ihanaa!! ONNEA SINULLE...Ja kyllä, sitten saat lomailla ja nauttia pienestä ihanasta kääröstä <3 <3 <3
  Voi ihanuus...(ihan kade tuosta olotilastasi, tosin minä olen jo oman osuuteni tähän maailmaan tehnyt =D Minulla on ollut onni saada 6 aivan uskomattoman ihanaa lasta <3 Jotka saavat aina minun tunteeni pakahtumaan rakkaudesta heitä kohtaan <3 <3 <3 <3 <3 <3 )

  VastaaPoista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Lihamureke

 Eipä ole tullut pitkään aikaan tehtyä jauheliha mureketta. Mieli on kyllä useasti tehnyt sitä, mutta eipä vaan ole tullut tehtyä. Nyt sekin...