maanantai 6. kesäkuuta 2022

Lyttyperuna

 Näitä lyttyperunoita mainostetaan vähän joka keittiö sivuston sivuilla. Joten olihan se pakko kokeilla mikä niistä tekee niin uskomattomia......



Kokeilin edellisen päivän keitetyistä perunoista, kun niitä sattui sen verran jäämään yli. En kyllä tiedä mitä oikein odotin näiden perunoiden maistelusta.....jotain tajunnan räjäyttäjää....en tiedä.....

Lyttyperunat 

Keitetään perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaadetaan vesi pois. Annetaan vähän jäähtyä. Voi käyttää edellisen päivän perunoitakin.

Riko perunat painamalla niitä kämmenellä tai lasin, pullon tai kulhon pohjalla. Sivele perunoiden pintaan oliiviöljyä ja ripottele mieli mausteitasi. Paista lyttyperunat 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes perunoiden pinta on rapea. 



Itse kyllä syön mieluimmin lohkoperunoita tai paistettuja perunoita! Hyviä olivat mutta en nyt vaan tajunnut mikä niistä tekee niin ihmeellisiä. Jännä uusi tapa tarjoillako??!! No, hyviä ovat mutta en minä usko, että toista kertaa teen tuolla tyylillä tarjolle perunoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Hyvää kesää

 Taasen ollaan siinnä vaiheessa vuotta, että töissä väki vähenee vähäksi aikaa, kun lapset jäävät lomille ja sen jälkeen siirtyvät "iso...