lauantai 25. kesäkuuta 2022

Virkaten perhonen

Hyvää Juhannusta kaikille!  



Nyt on aurinko hellinyt oikein kunnolla ja lisää hellimistä on tiedossa. 

Minun juhannus oli rauhallinen ja leppoisa, höystetty hyvällä ruualla, mitä se ihminen muuta voisikaan kaivata.

Yöllä kun tuolla pihalla istuskelin, niin tuntuu että koko kylä olisi nukkunut. Niin hiljaista oli. Sanotaan että kaupunkilaiset lähtevät maalle juhannusta viettämään. Ja kai ne maalaiset menevät sitten vielä syvemmälle maalle, kun kylä oli niin hiljainen. Jopa "päätie"/"pikitie" hiljeni illan ja yön ajaksi!!

Kello 4 aikaa aamulla joku kaunis ääninen lintu lauloi.....enpä tunnistanut, mutta kaunista veisuuta oli!

Mutta asiaan, mitä se ilta ei olisikaan jos ei kaivaisi virkkuuta esille.....Kokeilin tällaista perhosta...tein siitä itselle perhospinnin.....



Taas tällainen nopea ja helppo.....ohje.

Perhoseen tarvitaan;

lankaa kahta eri väriä tai ohuita virkkauslangan loppuja, 

virkkuukoukun nro 2

(jos haluat tee tästä perhosesta; hiuspinni tai -soljen tai kaulaketjun)

Ja sitten aloitetaan itse perhosta tekemään.

1. Virkkaa ensin tuntosarvet: Virkkaa 12 kjs värillä 1, katkaise lanka ja solmi pieni solmu ketjun kumpaankin päähän. Jätä tämä osa odottamaan.

2. Tee sitten perhonen: Virkkaa 8 kjs värillä 1, yhdistä s:t renkaaksi 1 ps:lla krs:n 1. kjs:aan. 1. krs (väri 1): virkkaa 2 kjs, virkkaa 2 p renkaaseen, *3 kjs, 3 p*, toista *– * vielä 6 kertaa. Lopeta krs 1 ps:lla (värillä 2) 2. kjs:aan kerroksen alussa. 2. krs (väri 2): 1 ps ensimmäiseen p:een 1. krs:lla. Virkkaa (1 ks, 1 puolip, 3 p, 1 puolip, 1 ks) jokaiseen 1. krs:n 3 kjs:aan, jätä kaikki p:t väliin eli hyppää niiden yli. Lopeta krs 1 ps:lla krs:n 1. ps:aan. Jätä lanka odottamaan.

3. Taita työ keskeltä kahtia ja kiinnitä 1 ps:lla pohjasta yhteen. Jatka tästä virkkaamalla 11 kjs värillä 2.

4. Laita tuntosarvet paikoilleen, keskikohta perhosen yläreunan keskellä, ja kiepauta kjs-ketju perhosen ympäri ”vartaloksi”. Kiinnitä kjs-ketju pohjaan 1 ps:lla. Päätä lanka tai ompele se pinniin. Voit myös ommella pienen silmun perhosen alle ja pujottaa sen kaulakoruksi ketjuun.


Ja nyt vielä itse loppuun minun pitempi aikainen virkkuuni....jota pääsin mallaamaan "Sievä-neidin" päälle! Vielähän tuosta puolet lapuista puuttuu.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Nuudelisalaatti

Tein töihin tälläisen salaatti "pohjan".  Vaikka tätä muutaman päivän kerkesin syömään, niin silti en syöynnyt yhtään päivää samaa...