keskiviikko 8. kesäkuuta 2022

Sipuli-tomaattipiirakka

Eilen, kun tulin töistä, leipasin suolaisen piirakan töihin. Kunpa vielä tänään muistaisin sen sitten viedä sinne töihin. Ettei vaan kaiken aamu touhuilun jälkeen unohda sitä tuonne jääkaappiin!!!😂😂

Toivotaan että on maukas ja maistuu kaikille......

Sipuli-tomaattipiirakka

Piirakkapohja

täysjyvävehnäjauhoja (n. 1 dl) 60 g

vehnäjauhoja (n. 2 dl) 120 g

karkeaa suolaa ½ tl

Kylmää voita 100 g

vettä 2 rkl

Täyte

voita 25 g

sipulia (n. 300 g) 3

kananmunia 2

raejuustoa 200 g

tuoretta timjamia - tai kuivaa 1 tl

karkeaa suolaa 1½ tl

pippuria myllystä

mozzarella raastetta 100 g

miniluumutomaatteja 10


piirakkapohja

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Aloita piirakka valmistamalla ensin piirakkapohja. Sekoita täysjyväjauhot, vehnäjauhot ja suola keskenään.

Leikkaa voi pienemmiksi paloiksi ja murenna se jauhoihin. Lisää vesi ja vaivaa taikina kevyesti yhteen.

Painele taikina reunoja myöten piirakkavuokaan (n. 22 cm halkaisijaltaan).

Esipaista piirakkapohja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia 200 asteessa.

täyte

Kun piirakkapohja on esipaistunut, valmista tomaattipiirakan täyte.

Kuori sipulit ja leikkaa pieniksi. Huuhtele miniluumutomaatit ja puolita ne. Hienonna tuore timjami.

Sulata voi pannulla. Paista sipuli tasaisella lämmöllä noin 3 minuuttia. Levitä paistettu sipuli piirakkapohjalle.

Riko kanan munat kulhoon ja sekoita mukaan raejuusto, timjami, suola ja pippuri. Kaada seos sipulien päälle ja ripottele mozzarellaraastetta. Lisää lopuksi vielä tomaatit piirakalle.

Paista piirakka 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua ja koristele se halutessasi tuoreella timjamilla. Tarjoile herkullinen piirakka lounaaksi tai ota piknikille mukaan.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Hyvää kesää

 Taasen ollaan siinnä vaiheessa vuotta, että töissä väki vähenee vähäksi aikaa, kun lapset jäävät lomille ja sen jälkeen siirtyvät "iso...