tiistai 21. kesäkuuta 2022

Virkattu kukka

Sunnuntaina istuin ja ihmettelin väsyneenä, mitähän sitä tekisi ettei päivä menisi ihan torkkuessa....Ulkona oli ihan hirmuinen tuuli, joten uloskaan ei tehnyt mieli.....päädyin, yllätys, yllätys virkkaukseen. 

Sain synttärilahjaksi sellaista jännää "lankaa", siitä puuttui lankavyöte, josta olisi selvinnyt enemmän. Lähinnä on sellaista paksua glitterlankaa. 


Ajattelin tehdä kukan. Ja ihan kivahan siitä tuli, vaikkakin taas minä noiden ohjeiden kanssa sohlasin. Laitan nyt ohjeen, niin että muut ymmärtäisivät, eikä niin miten minä tein. Loppu tulos on melkein sama, vähän enemmän tuolla ohjeella saa näkyvyyttä. 😂😂😂

Kaikesta huolimatta sai aikaan hienon kukan.......ja edelleen näin lyhyellä virkkaus taidolla olen ylpeä itsestäni!

Virkattu kukka

1 krs. 

Virkkaa 74 ketjusilmukkaa.

2 krs. 

Virkkaa jokaiseen silmukkaan puolipylväs. Käänny.

3 krs. 

Virkkaa 3 ketjusilmukkaa ja virkkaa 3. silmukkaan kiinteän silmukan. Toista koko rimpsun loppuun virkaten 3 ketjusilmukkaa ja yhdistäen sen joka kolmanteen silmukkaan kiinteällä silmukalla. 

4 krs.

Virkataan kolmessa osassa, jaa virkkaus 3 osaan, osioissa pitäisi olla 8 rinkulaa per osio. Jos et saa tasalukua, älä hätäänny, sillä kun kerit ruusua niin se kyllä sinne tasaantuu.

Ensimmäiseen osioon virkkaa 1 kiinteä silmukka, 1 puolipylväs, 3 pylvästä, 1, puolipylväs ja 1 kiinteä silmukka. Toista vielä 7 kertaa.

Toiseen osioon virkkaa 1 puolipylväs, 5 pylvästä, 1 puolipylväs. Toista taas 7 kertaa jokaiseen rinkulaan.

Kolmanteen osioon virkkaa 1 puolipylväs, 7 pylvästä, 1 puolipylväs. Toista loppuun asti. Näin siis osioiden terälehdet kasvavat loppua kohden.

Jäljellä on kasaaminen. Kukka ommellaan niin sanotusti spiraalin omaisesti  yhteen aloittaen pienemmästä päästä. 

Kukan kokoa on helppo muuttaa lisäämällä tai vähentämällä silmukoita.

Itsehän tein koko kukan tuon toisen osion virkkaus neuvolla. En tiedä miten huonosti voi ihminen lukea ohjetta monta kertaa ja sivuttaa kaksi osiota....No, mutta kukka  siitä syntyi silti! 

Nyt kun on tullut virkattua innolla tämän melkein kolme kuukautta, olen joutunut alkamaan rajoittamaan tekemisiä. En usko että kenellekään tulee yllätyksenä se, että käsi on ollut vähän kipeä....nyt odotan, että käsi tottuisi tähän virkkaus hommaan......Työn alla on myös kesämekko johon olen saanut jo aika monta palaa tehtyä.....Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Silmukka-lanit

Silmukka-lanit 24 h alkoivat eilen klo 15.00 ja kestävät tänään tuonne  klo 15.00 asti.  Näpsäkät on aina lanien aikaan oltu minun luona. Ni...