sunnuntai 11. syyskuuta 2022

Syyskuu tuli, tuoden markkinat

Syyskuu tuli ja työt alkoivat....mutta sitä ennen markkinoista.

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna täällä järjestettiin markkinat, joka merkkaa kylällemme paljon! Nyt on ollut kaksi vuotta ettei markkinoita olla voitu järjestään.  Voitte vaan uskoa miten odotettu viikonloppu oli tiedossa.  Vaan kyllä oli ihanaa....Se tiesi myös markkinavieraita, kotiseudultani.


Itse markkinoille ihmisiä virtasi lähikunnista.....tunnelma oli leppoisa ja iloinen, nauru kaikui moneltakin suuntaa. Ihmiset oli pääsetetty "vapaaksi"!!

Markkinamyyjiä ei ollut niin paljon kun ennen. Tällä kertaa näkyi perinteisiä markkina myyjiä, mutta paljon uudenlaista myyjääkin näkyi. 

Markkina perjantaina järjestettiin jo vaikkakin mitä kylällä. 

Lapset saivat "vieraakseen" markkina kentälle, lapsille suunnattuja myyjiä ja se odotetuin oli Maltti ja Valtti jotka pistäytyivät naurattamaan heitä.

Liikuntamajalla oli sitten "voimamies" tyyppistä toimintaa. Siellä heiteltiin kruunua ja isoa tukkia. Itse kävin katselemassa tätä perjantaina.

Itse markkina lauantaina myyjät tulivat aamusta aikaisin ja kun ensimmäiset asiakkaat tulivat olivat kaikki paikallaan.

Koko kylän keskusta oli jalankulkijoille ja markkinamyyjille pyhitetty. 

Ah, niitä tuoksuja ja sitä hälinää....mikä kantautui lähitaloihin, niin kuin esimerkiksi meille. 

Päiväkin suosi markkinoita. Aurinko paistoi kauniisti.

Minä en oikeastaan koskaan osta mitään ihmeempää markkinoilta. Tällä kertaa ostokseni olivat ruoka aiheisia....

Kävin kirpparilla ja ostin sieltä keittokirjan jota minulla ei ole, maksoi peräti 0.50 senttiä. Virolaista juustoa ostin, kotimaisia kasviksia juuri aamulla nostettuja.

Ja joka markkina kerta ostan hunajaa. Joka vuosi, kun siis markkinat ovat olleet, on Lapin hunaja saapunut myymään ihania maku hunajiaan! 

Ne on niiiiiiiiiiiin hyviä! Jos et koskaan ole ostanut, niin käy katsomassa heidän sivuillaan ja tilaa! Pääset TÄSTÄ Lapin hunajan sivuille.Tällä kertaa ostin; Mintuntippa, Inkivääri-ihme, Vadelmapusu ja vaniljaviettelys. Nythän on niin että markkinoista on viikko ja vadelmapusu hunaja on syöty pois ja tällä hetkellä on menossa mintuntippa. Sitä kun laittaa kaakaoon........aah, miten ihana minttukaakaota tulee!

Kaikkeahan sieltä olisi löytynyt jos vaan olisi ollut tarve.

Jonoa oli niin paljon kevätkääryleiden sekä hatsapurin kojujen kohdalla ettei siinnä jaksanut jonottaa, niitä olisin vielä ostanut jos jonoa ei olisi ollut.

Ensi vuoden markkinoita jään odottelemaan....ja mitä kaikkea ne tuovat mukanaan.Oletko sinä koskaan käynyt suomen suurimmilla maalaismarkkinoilla? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Vain kolme kuvaa-haaste

 Tässä tulevat toukokuun (T-kirjaimella siis), kolmen kuvan kuva-haaste. Tomaatintaimen , eilen käytiin puutarhalla ja ostin yhden tomaatint...