tiistai 5. syyskuuta 2023

Isolla kylällä

Ennen markkinaa, lähdettiin käymään lähikaupungissa, eli Heinolassa.  

Heinola on kyllä ihana kaupunki, se on juuri minun mieleeni,  sopivan kokoinen ja kauppojen yms. tarjonta on riittävä.

Käydään aika ajon isommilla ruoka ostoksilla Heinolassa, ja syy on ihan  siinnä, että saan vähän erilaista  tarjottavaa, nimenomaan sellaista mitä meidän kaupasta ei saa. 

Sillä totta kai yleensä ostan oman paikkakunnan kaupasta. Mutta näin pienessä kunnassa, kun ei ole kuin yksi kauppa, eikä isojen kauppojen kokoinen, niin eihän siellä voi todellakaan olla niin laajaa valikoimaa kuin ihmiset toivoisivat! Eikä taidan sellaista valikoimakaan kaupoissa kuin kaupoissa olla, että kaikki olisivat tyytyväisiä.

Siihen aikaan kun olemme muuttaneet tänne maalle, niin täälläkin oli 3 kauppaa. Vaan väki vähenee ja kauppa ketjut lakkauttaa pieniltä kyliltä kauppoja, joissa ei heidän mittapuun mukaan ole riittävää tuottoa. Ymmärrän kyllä tuonkin asian, kuka se firmaa pitää pystyssä joka ei tuota, mutta sitten jää se kilpailu, tarjoukset / valikoima aika mitättömäksi!! 

Asioilla on aina niin monta erilaista puolta!

No, joka tapauksessa, isolle kylälle suunnattiin auton nokka.

Ruoka ostokset tehtiin ja lopuksi mentiin syömään ABC :lle.
Ruuat olivat hyviä. 

Yleensä en arvostele tai kommentoi negatiivia asioita. Sillä on turhaa negatiivisyyttä kylvää! Maailmasta löytyy vielä paljon hyvää.

Mutta nyt on kyllä ihan pakko yhteen asiaan kommentoida. Silläkin uhalla että aina on joku  jolla menee herne nokkaan.

Nytkään en halua arvostella henkilöitä, kun en tiedä taustaa, MUTTA kun itse on työskentelee lasten kanssa, niin tämä asia kävi "silmään" ja pisti mietityttämään,. Eikä tämä nyt ole ensimmäinen kerta kun tätä asiaa mietin, kahviloissa jossa lasten leikkipaikka on, niin aika usein törmää tähän asiaan.

Istuttiin tuollainen reilu 40 minuuttia ruuan ääressä. Lasten leikkipaikan lähellä. Seurasin pikku poikaa joka innokkaana leikki. Kiipeili ja liukui jne...normaali lapsen menoa jota oli kiva seurailla. Ehkäpä  tämän pikkupojan päivän hauskimpia asioita. Poika oli äidin kanssa liikenteessä. Lapsen puolesta olen iloinen osin....

Harmittamaan jäi se että äiti istui/käveli koko tuon ajan puhelin kanssa, puhuen siihen! Kun puhelu loppui näppäili hän uutta numeroa ja alkoi puhelemaan. Kun poika huuteli, äiti heilutti kättään ihan kuin olisi  kiinnostunut. Ulkopuoliselle, niin kuin esim. minulle se näytti siltä että "juu, juu kyllä äiti näkee".

Pointtina ja se minua ihmetyttävä asia on se, että jos lähtee lapsen kanssa johonkin, niin eikö sitä voisi olla sen lapsen kanssa ihan oikeasti. Olla läsnä....

Surettaa lapsen puolesta ettei äiti ollut hänen kanssa vaan puhelimen kanssa. Juu, joku voi sanoa että jos oli jotain työasioita!...kyllä näinkin voi olla...mutta on väärin sitten ottaa lapsi mukaan ja muka viettää aikaa hänen kanssa aikaa, vaikka tuollainen aika ei ole lapselle sitä mitä hän tarvitsee!

Tässähän tuli nyt...."purnattava asiani".....Mukavaa päivän jatkoa ja muistathan, lapsesi tarvitsee sinua nyt eikä silloin sinulle käy!!!!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Virkaten toppi

Löysin pinterestin sivuilta mallin......kuvaa katsellessa päätin että voisin tehdä sen jossain vaiheessa. Nappasin kuvan talteen. Kysyn tytt...