Pitkästä, pitkästä aikaa naapurikylän kauppaan, oli tullut minun lempi lauantainmakkaraa pötkössä myyntiin.
Sitähän piti "tilata", kun sieltä päin tyttäreni ajelee meidän kylälle. On se vaan herkkua. Olen aina tykännyt syödä tuota pötkö lauantaimakkaraa. Paksu pala ja sinappia päälle ja voi pojat miten hyvää se on!
Siitä tein nyt tällä kertaa stroganoffin. Eikä siitä voi tulla pahaa....vaan siitähän tuli aivan mielettömän hyvää!
Makkarastroganoff
pala lauantaimakkaraa
voita ja vehnäjauhoja
pari lihaliemikuutiota
mustapippuria
2 rkl tomaattipuretta (itse laitoin enemmän kun tein ison kastikkeen)
2 dl kermaa (riippuu myös kastikkeen määrästä)
1/2 dl vettä (riippuu kastikkeen määrästä, muista jätää kermalle "tilaa")
2 dl maustekurkkukuutioita
Kuori ja kuutioi makkara. Paista ruskeaksi pannulla öljyssä. Siirrä sivuun.
Tee ruskeakastike, sulata voi ja lisää sulatettuun voihin jauhot. Paista jauhoja niin kauan kun jauhot ruskistuu. Lisää vesi ja lihaliemikuutiot
Lisää kattilaan makkaranpalat, tomaattisose. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua muutama minuutti. Sekoita joukkoon kerma ja maustekurkkukuutiot.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D