Kun minä tätä teksti kirjoittelen, niin ollaan vasta maaliskuun 30. päivässä. Laitoin juuri mestarileipuri kilpailuun leipä ohjeeni.
Toukokuun loppuun mennessä selviää miten minun ohjeeni pärjäsi. Ja vaikka ei nyt pärjäisikään, niin hyvää tuli tuosta leivästä.
Ohjeen jaan teillekin niin pääsette herkuttelemaan.
Sipulinen kauraleipä
ei vaadi käsinalustamista
1 L vettä
3 dl kaurahiutaleita
1 rkl suolaa
1-2 keltasipulia
2 pss kuivahiivaa
n. 2 L vehnäjauhoja
Mittaa kaurahiutaleet veteen. Lisää suola. Silppua sipuli ja paista voissa. Paistetut sipulit kipataan kaurahiutale/suola seokseen ja anna niiden turvota tunnin aikana.
Vehnäjauhot ja kuivahiiva sekoitetaan taikinaan lastalla. Taikina saa jäädä löysähköksi.
Peitä kulho liinalla ja nostata tätä löysää taikinaa tunnin.
Kaada taikina kahdessa osassa pellille tai yhtenä "möykkynä", voi myös laittaa vuokaan .
Paista heti 200-asteessa noin tunti.
Leivät saavat uunissa rapean pinnan, mikäli haluat pehmeäkuorista leipää, voitele kypsät/kypsä leivät voivedellä ja jätä liinan alle.
Tein kaksi taikinaa, toiseen en laittanut sipulia....kun nämä minun miehet eivät tykkää siitä....eivät tosiaankaan tiedä mistä jäävät paitsi.Toukokuu meni, eikä mitään kuulunut.
Maukkaita hetkiä tämän leivän parissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D