lauantai 31. elokuuta 2024

Voihan ihanuus....

Tässä jokunen aika sitten kerroin, että jotain ihanaa on tapahtumassa, mutta siitä sitten myöhemmin! Nyt on sen "myöhemmin" vuoro!

Eilen yksi pojistani meni naimisiin. Heidät vihittiin maistraatissa ja sitten tulivat tänne kotiin kahveelle ja kakulle. No, olin minä vähän suolastakin tehnyt....

Häät olivat tosi pienet, joten montaa meitä ei kokoontunut kahvitukseen. Kyllä oli ihanaa...on se vaan niin kaunista ja herkkää katso sitä onnea ja rakkauden määrää!

Tässä sitä aletaan katsomaan mihin mikin mahtuu jne.....

Kukkia kävin eilen aamulla ostaamassa!

Hyvää kuoharia oli!


Tälläisen kakun kävin tilaamassa viikolla ja hain eilen...Oli kyllä hyvä kakku kaikin puolin, joten suosittelen Kotikahvilan kakkuja!


<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 

ONNEA !




perjantai 30. elokuuta 2024

Suklainen Irish coffee

Ostin uuden keittokirjan kirpparilta. Siitä löytyy resepti 365 päivään. Ja kaikissa niissä on suklaata.....Mikäs sen herkullisempaan.

No, monesti olen "mainostanut" että pidän irish cofeesta.....NOOOOOOH, tästä kirjasta löytyi suklainen irish coffee...

Ja totta kai sitä piti ensimmäisenä kokeilla. Tähän reseptiin kuuluu suklaakermavaahto, jossa eri resepti, sen laitan ensimmäisenä.

Suklaakermavaanhto

valmistus 15 min, valmiina 2½ dl vaahtoa

2½ dl kuohukermaa

2 rkl tomusokeria

100 g tummaa tai maitosuklaata sulatettuna ja jäähdytettynä

Vaahdota kerma ja tomusokeri sähkövatkaimella suuressa kulhossa. Nostele varovasti joukkoon sulatettu suklaa juuri ennen tarjoilua.

Ja nyt itse juomaan.....

Suklainen Irish coffee

valmistelut 10 min, 4 henk.

3 rkl kaakaojauhetta

9 dl vastakeitettyä kahvia

4 tl sokeria

2 rkl irlantilaista viskiä

4 rkl suklaakermavaahtoa

3 rkl raastettua tummaa suklaata

Laita kaakaojauhe kulhoon, lisää joukkoon 1 1/4 dl kahvia ja sekoita tahnaksi. Vatkaa joukkoon loppu kahvi, sokeri ja viski käsin.

Jaa kahvi 4:ään kuumuutta kestävään lasiin. Laita jokaisen annoksen pinnalle  ruokalusikallinen suklaakermavaahtoa ja  ripottele päälle suklaaraastetta.





Aika mielenkiintoinen yhdistelmä tuo kaakaojauhe ja kahvi....mutta hei kyllä tästä ihan juotavaa tuli. Ehkä ei nyt ihan niin hyvää kun ihan perinteinen Irish coffee, mutta hyvää kumminkin!



torstai 29. elokuuta 2024

Kerettiinpä katsomaan.....

Eipä ole pahemmin näyttelyissä kerennyt käymään, tänä kesänä. 

Tyttäreni kanssa käytiin viime sunnuntaina, juurikin hyvänä päivänä taidetta katselemmassa. Sillä tuo oli viimeinen avoina olopvä ja kaikenlisäksi ilma oli mitä parhain, sillä täällä tuota taidetta on ulkonakin.

Paikkana oli Haihatus, Joutsa. Kävimme viimekin vuonna tässä paikassa. Paljon oli uusia teoksia tuotu näytteille!

                                                                  










Tämä (yläkuva) oli minusta tosi vaikuttava teos, vaikka se nyt ei varmaan tässä kuvassa tunnu siltä, mutta paikan päällä se oli mieleinen...





Tässä me, äiti ja tytär poseeravat














Tämäkin oli hienosti ajateltu ja koottu....No, minähän en nyt oikeaa nimeä muista, mutta se oli jotain "Uneton" tai sinne päiin...Ihanasti kaikissa muissa taloissa nukutaan, mutta ihan kuin minä valvon yöllä.....uni ei vaan aina tule.
















Ja sitten vielä postcrossing:kia ajatellen ostin taidekortteja....10kpl / 10€.  (alakuva)





 

Postcrossing kuulumiset

 Menneen viikon kortti saldo oli peräti 8 kpl!! Ja nyt viikonloppuna minun lähettämiä kortteja on mennyt peräti 5 kpl:ta perille!!! Tänään p...