sunnuntai 25. elokuuta 2024

Starman

 Eilen olin kahden vanhimman lapseni kanssa Teatteri Sirkus Suosalossa, katsomassa starman:a.



 Tiketin sivulla oli esityksestä näin;

Starman - toismaailmallinen, hauska monologi vakavasta aiheesta

Starman on Juha Kauppisen Suosalolle kirjoittama inhimillinen monologinäytelmä luonnon ja ihmisen suhteesta sekä epäinhimillisistä voimista, jotka ovat vääjäämättä tuhoamassa luontoa. Synkän aiheen keskelle läikkyy yllättäen myös huumoria, kun Suosalon esittämät hahmot valtaavat lavan.

Näytelmä alkaa, kun avaruudesta saapuva Starman (Suosalo) tunkeutuu lupaa kysymättä suomalaiseen sirkustelttaan mellastamaan kesken monologiesityksen. Frogstimulantin voimalla hän alkaa muuttamaan esityksen kulkua, muuttamaan ihmistä ja vaikuttamaan siihen kuinka ihminen toimii maapallolla.

Monikasvoinen näytelmä tuo lavalle muitakin mielikuvituksellisia hahmoja: jotkin ovat erikoisia, toiset täysin arkipäiväisiä, jotkut ehkä molempia samaan aikaan. Hahmot haluavat sitä mitä kaikki muutkin: läheistensä hyvinvointia, luonnon pelastumista ja parempaa tulevaisuutta maapallolle.

Starman-näytelmä osoittaa, että kun puhumme luonnon kuihtumisesta ja ihmisen osallisuudesta siihen, ainoa sallittu tyylilaji ei olekaan syyllistävä saarna. Raila Leppäkosken ohjauksessa synkeän ajankohtainen aihe taipuu hillittömäksi karnevaaliksi, jossa Suosalon virtuoosimaiset näyttelijäntaidot pääsevät oikeuksiinsa.






Suosalo on loistava esiintyjä ja esityksessä oli paljon ajateltaa osiota ja sitten oli myös höysteenä huumoria. 
Esitys oli hyvää, MUTTA ne "riut" penkkinä! Jo 15 minuuttia niillä istumista tuotti tuskaa, saati sitten noin 2x 45 minuuttia. Aivan mielettömän huono oli istua. 
Esitys oli loppuun myyty, eli 300 ihmistä sulloutui esitystä katsomaan ja nauttimaan näyttämö taiteesta! Suosalo on kyllä mahtava esiintyjä!

2 kommenttia:

  1. Hienoa että tallaista järjestetään. Uskon ettei noilla penkeillä ollut kovin mukava istua, mutta toisaalta ne ymmärtää kun kyseessä on paikkakunnalta toiselle kiertävä teatteri. Suosalon ihailijoihin kuulun minäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, minäkin ymmärrän että kiertävänä teatteria sirkuksena on pakko miettiä mitä päästään parhaiten kiertelemään, MUTTA =D hah....ne oli kauheat.
      Suosalo on kyllä vallan ihana näyttelijä.
      On kyllä mahtavaa kun pienillä paikkakunnillakin on mahdollisuus nähdä tälläistä taidetta. Tässä oli yksityinen henk. joka sai tämän näytöksen tänne meidän kuntaan.... Isot kiitokset hänelle.

      Poista

Tee minusta iloinen ja kommentoi minulle juttujani! =D

Postcrossing kuulumiset

 Menneen viikon kortti saldo oli peräti 8 kpl!! Ja nyt viikonloppuna minun lähettämiä kortteja on mennyt peräti 5 kpl:ta perille!!! Tänään p...