Viime viikolla ja viikonloppuna on tullut täytettyä kellarin hyllyjä hilloilla.
Nyt on jo ihan kivasti kaikenlaista hilloa....vaan voisihan noita enemmänkin laitella, olisi talvella mitä letun / puuron päälle laittelee!
Tässä sellainen perusohje hillolle. Tällä ohjeella saa hyviä hilloja aikaan!
Perusohje hillolle hillosokerilla
2 kg (4 litraa) marjoja, tuore tai pakaste
1 dl vettä
1 kg hillosokeria
1. Perkaa (ja paloittele suurikokoiset) marjat. Käytä pakastemarjat puolisulaneina.
2. Kuumenna vesi ja marjat kattilassa. Sekoita Hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10–15 minuuttia*. Sekoita välillä. Kuori vaahto.
Anna hillon jäähtyä noin puoli tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana.
3. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje huolellisesti. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä mieluiten viileässä.
*Keittoajat:
Pehmeäkuoriset marjat n. 10 min (esim. mansikka, vadelma)
Kovakuoriset marjat n. 15 min. (esim. herukka, karviainen)
Vinkki! Helppo muistisääntö: Hillosokeria käytetään aina puolet marjojen painosta (esim. 300 g:aan marjoja tarvitaan 150 g hillosokeria).
Olet kyllä ollut ahkerana.
VastaaPoistaMinullakin alkaa pakastin olla täysi, mutta hillonahan ne säilyvät jääkaapissa.
Meillä on tuolla alakerrassa iso kylmiö mihin saan laitettua hillot. Saavat sitten talvella lapset kun tarviivat hilloa tulla äidin tekemiä hakemaan!
Poista